vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Blikvanger bij Dulve klaar voor opvang zwerfvuil

8 augustus 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Vrijdag (5-8) plaatste de gemeente Aalburg een blikvanger bij de 'toegang' tot Dulve. Onder de rommelverzamelaar werd een tegelplaats aangelegd. Dat gebeurde in de bocht van de Aalburgsestraat / Berenhoeksestraat parallel aan het naast de rijbaan gelegen fietspad.

De bedoeling is het vele zwerfvuil te verminderen dat al maanden in de bermen en sloten van Dulve wordt gevonden. Een Aalburgsestraatbewoner raapt al 42 weken lang de rommel op (de teller staat op 603 stuks) die ter plekke wordt neergegooid. Zwerfvuil dat varieert van chipszakjes, bierblikjes en snoepverpakkingen tot lege flesjes en blikjes energy drank. Wekelijks werd op Facebook een fotoverslag gemaakt van de vergaarde zooi onder de titel: "de wekelijkse Dirty Dulve (DWDD)". De teller van deze actie staat op 603 stuks zwerfvuil. Er bestaan aanwijzingen dat mogelijk enkele scholieren, maar ook verschilledne buurtbewoners, de rommel langs de weg deponeren.

in overleg met de gemeente, bij monde van wethouder Pim Bouman werd besloten een blikvanger te plaatsen. 'Niets doen was geen optie', meende de bestuurder. De tekst, bovenop de blIkvanger, 'Jouw kans. Scoor voor open doel', moet de zooimakkers uitdagen voortaan hun rommel in het gapende gat van de blikvanger te werpen. Of dat voldoende zal werken, moet de toekomst uitwijzen.

Samen schoon

Aansluitend ligt er het plan om in de buurt de bewoners te bewegen mee te werken om Dulve schoon te houden en alert te zijn op de oorzaak van de aanhoudende stroom afval. Een actie in samenwerking met de Bijzonder Opsporingsambtenaat (BOA) is in voorbereiding. Binnen het onderwijs wordt al aandacht besteed aan het belang van een schone omgeving. Dit zal zo blijven.

Dulve is de weg tussen de Aalburgsestraat die doorloopt tot Buiten de bebouwde kom tot de N267, van Veen, naar Wijk en Aalburg. Aan het eind van Duvle bevindt zich nog een buurtschap.

(Foto's Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.