dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Altena

Just for You. Woerkums duo slaat graag vleugels uit... Exclusief.

8 augustus 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wie de webstek van Elgé Muziek uit Woudrichem bezoekt, vindt onder de zesde knop rechts Just for You. Piano & more. Het duo voor easy listening, ofwel oorstrelende, muziek voor alle gelegenheden. De gezichten achter dit talentvolle duo zijn Leo en Angélique Gerritse. Zij zijn niet alleen verslingerd aan elkaar, maar ook aan muziek maken en podia. Eén podium waar zij vorig jaar, alsook in 2016 te horen zijn, is Open Coffee Altena
Lokaal, regionaal, nationaal: Leo en Angélique zijn er klaar voor. Just for You.

Voor wie het tweetal niet of minder goed kent, lijkt een voorstelrondje gepast. Om maar met de dame te beginnen. Angélique is de gekrulde leadzangeres van Just for You. Van haar kinderjaren af zingt zij zoveel als maar mogelijk is. Zingen is a way of living. Angélique zong een aantal jaren bij een popkoor en speelde bij een theatergezelschap. Prima podiumervaring dus, die ook werd opgedaan met acteren. Ingrediënten die prima van pas komen bij de optredens met Just for You. 'Want het gaat niet alleen om een goede zangstem, ook een goede performance is een belangrijk onderdeel bij een optreden', weet de zangeres.

Manlief Leo is de wederhelft van Angélique en daarmee van Just for You. De liefde voor muziek werd bij hem met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Ook vader Gerritse was op jonge leeftijd actief in de muziek. Jong gaf Leo zelf al demonstraties op orgels, elektrische piano's en keyboards. Hij studeerde onder meer aan het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts). Vele demonstraties en seminars later, ondertussen was hij ook keyboarddocent, maakte hij filmmuziek voor bedrijfsfilms en speelde de Woerkummer in diverse bands en orkesten.

Studio
Nu, in de eigen studio, produceert Leo onder de naam Elgé Muziek onder meer orkestbanden voor (pop)koren, musicals, vocalisten en andere muzikale wonderen. 'En uiteraard is er Just for You. Omdat mijn vrouw leadzangeres is, is het erg eenvoudig om nieuwe ideeën om te zetten naar nieuwe arrangementen. Wanneer er een idee naar boven komt, zitten wij in no time in de studio om een orkestband te produceren,' lacht hij. Bij Just for You speelt Leo toetsen, altsax, sopraansax, gitaar, ukelele, mondharmonica, EWI en accordeon. Op de orkestbanden speelt hij ook zelf de drums live in.

Optredens
Just for You treedt graag op. Zo passievol en gedreven zijn beide echtelieden. Hoewel er wel grenzen zijn, weet Leo. 'Wij spelen niet in het café op de hoek. Wij zijn geen (pop)band die achtergrondmuziek verzorgt. Wat wij wél brengen is easy listening, bossa, jazz, ballad & swing. Oorstrelend en altijd op een zéér beschaafd geluidsniveau. Daarmee is Just for You geschikt voor alle gelegenheden. Denk aan bruiloften, partijen, bedrijfsborrels zakendiners of netwerkbijeenkomsten zoals Open Coffee Altena. Maar ook bij uitvaarten verzorgen wij de muzikale omlijsting.' Leo voegt toe dat wanneer Just for You in een bepaald restaurant speelt, zij in die directe omgeving geen andere uitbaters benaderen. 'Zo spelen wij exclusief voor die bepaalde klant. Daarmee brengt hij dus een uniek optreden op de planken.' Oftewel: letterlijk Just for You.

Enfin. Just for You. Piano & More. Het duo klinkt niet alleen goed, bij hun muziek valt ook prima te converseren. Letterlijk easy listening dus. Zo beschaafd is het geluidsniveau. Een bijzonder handelsmerk van Leo en Angélique, niet alleen aardige mensen, maar vooral goede, gedreven muzikanten.

www.elgemuziek.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.