donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Aalburgse overleden aan gevolgen behandeling in Duitse kliniek - UPDATE -

2 augustus 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - BRACHT: Een inwoonster uit Aalburg, die onder behandeling was bij een centrum voor alternatieve kankerbehandelingen in het Duitse Bracht, is onverwacht overleden. De oorzaak van haar plotselinge overlijden is (nog) niet bekend.

De Duitse politie heeft de zaak nu in onderzoek. Aldus Het Kontakt die refereert aan bronnen bij de politie in Mönchengladbach. Wanneer de aanleiding van een (plotseling) overlijden niet helder is, wordt altijd een nader onderzoek ingesteld. De Polizei Mönchengladbach en het Openbaar Ministerie (OM) Krefeld zijn ook op zoek naar mogelijke getuigen en slachtoffers uit Nederland. 

Hoofpijn
De 43-jarige inwoonster van Aalburg overleed zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling in de bewuste kliniek, in het ziekenhuis in Mönchengladbach. Ze was eerder onwel geworden, had geklaagd over hoofdpijn en was deels verward. Aldus de berichtgeving van de politie. Later bleek de vrouw ook niet meer aanspreekbaar te zijn.

De Aalburgse was in de natuurkliniek aan de Marktstrasse 2 in Bracht, bij Brefeld, voor de behandeling van borstkanker. Bracht ligt bij de Limburgse grens nabij het dorpje Swalmen.

De Duitse politie nam het zekere voor het onzekere en riep andere patiënten van het betreffende centrum op toch vooral een arts te raadplegen. Zeker die mensen die soortgelijke klachten zouden hebben als de vrouw uit Aalburg.

UPDATE
Naar nu bekend is, hebben politie en Justitie in Krefeld (Duitsland) nog geen verdachte rond de raadselachtige dood van de Aalburgse vrouw. Het Brabants Dagblad  belicht de alternatieve behandelkliniek (Het Klaus Ross Centre) die al enkele dagen 'wegens omstandigheden' gesloten is getuige het briefje op de deur.

Op hun Facebookpagina vermeldt het Klaus Ross-Centre: ''Het uitgangspunt van alles wat wij doen is het welzijn van onze patiënten.' Die tekst lijkt nu wat wrang na het overlijden van De vrouw uit Aalburg.

Drama - Update 2 -
Inmiddels werd bekend dat niet enkel de Aalburgse vrouw  is overleden, maar dat het om een drietal slachtoffers gaat. Ook een Belgische vrouw uit Beveren en een onbekende derde patiënt blijken in de kankerkliniek te zijn overleden. In Apeldoorn zou een vierde patiënt zijn overleden volgens berichten verband houdende met deze zaak. De politie reageert terughoudend en laat de woordvoering over aan de Duitse collega's. Dat bericht 1Limburg. Daarmee ontwikkelt de situatie zich tot een waar drama van grote omvang.

Het Brabants Dagblad beschrijft de zaak uitvoerig in een artikel. Ook het programma Avro/Tros Radar berichtte vanavond (2-8) over de situatie bij de natuurkliniek. TPO Nieuws bespreekt het behandelcentrum en rept over 'kwakzalverij'. Dokter Klaus Ross is 'biomedisch technicus met een cursus natuurgeneeskunde op zak.'

Update 3
Ook andere landelijke media zoals RTL Nieuws, NOS, NPO3 en het Novum-nieuws hebben het bericht rond de gebeurtenissen in de kliniek op de zenders: 'De kliniek geeft volledige medewerking aan het onderzoek naar de omstandigheden waaronder patiënten zijn overleden.' De kliniek zelf kwam met een verklaring waarin men reageerde op de gebeurtenissen: 'Wij zijn geschokt. Patiënten moeten altijd hun eigen arts blijven raadplegen.'

In Memoriam
De gemeente Aalburg plaatste een In Memoriam op de gemeentelijke website. De redactie van AltenaSteden.net volgt deze condoleance.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.