vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Hoedjes passen tijdens het Historisch Festival

2 augustus 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Speciaal tijdens het Historisch Festival van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. op zaterdag 10 september kunnen Werkendammers in Margaretha’s hoedenwinkeltje tegenover het postkantoor een hoed komen passen. Eigenaresse Margaretha Masséus-Ridderhof heeft een ruime collectie hoeden op voorraad en is graag bereid advies te geven voor een passende hoed. Een van de bijzondere klanten die dag is Toontje Sprenger die speciaal vanuit Sleeuwijk naar Werkendam komt voor een bezoek aan deze unieke hoedenwinkel.

Margaretha Masséus-Ridderhof had van 1918 tot 1923 een hoedenwinkel op de Hoogstraat tegenover het postkantoor. Maar ze deed meer, zo was ze eerste Werkendamse vrouw op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 1923 en was ze actief in het bestuur van het Nut. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze daar in die tijd kennis gemaakt met Toontje Sprenger uit Sleeuwijk, de eerste vrouw die werd gekozen in de gemeenteraad in Altena in 1939.

Verhalen
Naast het verhaal van Margaretha Masséus-Ridderhof worden door nog vier andere verhalenvertellers leuke en interessante verhalen uit het verleden opgediept. Burgemeester Yves de Boer zal het festival openen door een spannend verhaal te vertellen.

Het Historisch Festival op de Hoogstraat wordt gehouden op Open Monumentendag ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.

Het Festival duurt van 10.00-16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.