vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ouderenkoor Wijkestein is niet meer...

27 juli 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Maaike van de Pol, Jetty Embrechts en Willie van Loon hebben een dag in de week 'over'. En niet alleen zij, ook de overige leden van Ouderenkoor Wijkestein. Het bestuur van het koor, in de volksmond het Wijkesteinkoor, heeft namelijk besloten het koor op te heffen. "Het koor zou dit jaar 45 jaar bestaan, maar is per 31 december 2015 gestopt. Er waren nog vijftien leden over, maar op onze leeftijd is dat niet meer genoeg om nog voldoende volume te creëren." Voorzitter Maaike, en met haar de bestuursleden Jetty en Willie, betreuren het dat het koor nu gestopt is.

"Het is erg jammer, het is een leuke tijd geweest. Onderling was het ook gezellig, het koor was eigenlijk een sociaal gebeuren. Jarenlang was de donderdagmiddag 'heilig': dan werd er gerepeteerd. Mijn kinderen zeiden dan weleens gekscherend 'mama is met het koor getrouwd'." Willie vult Maaike aan: "Het is net of de week nu een dag langer duurt."

Beginjaren
Ouderenkoor Wijkestein werd in 1971 opgericht door één van de bewoners van Wijkestein, vandaar ook de naam. Wekelijks werd er door 55 plussers gerepeteerd in Wijkestein en ook verzorgde het koor regelmatig optredens in tehuizen en kerken. Zeker in de beginjaren waren er veel bewoners van Wijkestein onder de leden te vinden. Overige leden werden indien nodig naar Wijkestein vervoerd met de busjes van VOV. Naast het gezamenlijk zingen, gingen de leden jaarlijks een dag met elkaar op pad of stond er een gezamenlijke maaltijd op het programma.

Maar nu is dat verleden tijd. "Het koor startte destijds met veertien leden, toen we stopten waren dat er vijftien. De jongste 72, de oudste 93 jaar. Dat ons koor nu stopt is op zich ook niet bijzonder: er zijn al veel ouderenkoren in het Land van Heusden en Altena verdwenen."

Schenking
In de statuten van het koor staat dat als er bij opheffing geld overblijft, dit aan een goed doel geschonken moet worden. Het bestuur hoefde niet lang na te denken welk doel dat zou worden: Zorgplein Maaswaarden. Zij kregen vorige week officieel een cheque met maar liefst 1030 euro overhandigd.

Een bestemming voor het geld is ook al gevonden: er worden nieuwe parasols voor de bewoners van De Notenhoff voor gekocht

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.