vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Fotowedstrijd Iconen van Altena: inzenden kan nog steeds

26 juli 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ALTENA: Voor de fotowedstrijd over de Iconen van Altena van Erfgoed Altena zijn uit veel dorpen al foto’s ontvangen. Uit de dorpen Uitwijk, Veen, Waardhuizen, Werkendam, Andel, Giessen en Rijswijk ontbreken nog foto’s. Tot 10 augustus is nog gelegenheid om foto’s in te sturen voor de wedstrijd die wordt gehouden in het kader van Open Monumentendag.

Het thema is Iconen en Symbolen. Wat zijn de iconen van Altena? En wat zijn de iconen van de 21 dorpen in Altena? Dat kan voor iedereen anders zijn, voor de één is dit misschien de watertoren in Uppel, de Kaoie Paole in Veen, een molen, kerk of straat. Voor de ander een mooie plek in het eigen dorp of ergens in de natuur.

Erfgoed Altena heeft inmiddels al vele fraaie foto’s ontvangen, maar meer foto’s zijn uiteraard welkom. De (digitale) foto’s kunnen tot 10 augustus ingestuurd worden naar hanviskie@gmail.com. Daarna buigt een jury zich over de inzendingen. Van de mooiste foto’s wordt een tentoonstelling samengesteld die vanaf 9 september in de bibliotheek in Aalburg is te zien. De prijs voor de mooiste foto is een overnachting in B & B op Fort Bakkerskil.

Programma
Erfgoed Altena stelt jaarlijks het programma voor de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem samen voor dit grootste culturele evenement van Nederland. Open Monumentendag wordt gehouden op 10 en 11 september. Andere onderdelen van het programma zijn de Monumenten Klassendag voor schoolkinderen op 8 en 9 september, de erfgoedavond op 7 september in het katholieke kerkje in Woudrichem met debat en lezing over de iconen van Altena. Tevens biedt Erfgoed Altena de bestuurders dan haar Erfgoedvisie aan voor de nieuw te vormen gemeente Altena.

Op zaterdag 10 september wordt op de Hoogstraat in Werkendam het 25 jarig bestaan van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. gehouden, waar Erfgoed Altena bij aanhaakt. De Hoogstraat in Werkendam is van oudsher het icoon van het dorp, maar tevens de enige winkelstraat in Altena met een regionale uitstraling volgens de detailhandelsvisie van de drie gemeenten. Ook het enige kasteel van Altena in Dussen, icoon van ons aller erfgoed, is zondag 11 september open vanwege Monumentendag. Op zaterdag en zondag kan tevens een bezoek gebracht worden aan het bos van Jan van Mersbergen in Den Duijl, daar is een expositie ingericht van sporticoon Anton Verhoeven en de molens in de streek.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.