donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

College Zaltbommel spreekt vertrouwen uit in Oké FM

22 juli 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - ZALTBOMMEL: Het college van burgemeester en wethouders gaat de Aalburgse Omroep Stichting helpen het imago in Zaltbommel op te krikken. De lokale zender Oké FM heeft last van het imago van de vorige lokale omroep in de gemeente. Aldus Het Kontakt.

Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. De omroepstichting heeft in april zendtijd gekregen in Zaltbommel en ging vervolgens aan de slag. Zo is de oude zendmast bij het zwembad weggehaald en een nieuwe mast geplaatst op het dak van het gemeentekantoor. Ook is gezorgd voor aansluiting op het kabelplatform en zijn gesprekken met de kabelexploitant gaande om de bereikbaarheid op de kabel te vergroten.

Doelgroep
Het aflopen jaar is Oké FM hard op zoek geweest naar vrijwilligers om zitting te nemen in het Pbo (programmabeleidbepalend orgaan) en naar adverteerders en sponsors. Dat heeft tot nu toe weinig resultaat gehad. "Het college heeft daarom besloten om de Aalburgse Omroep Stichting te helpen bij het afstand nemen van het imago van de vorige doelgroep", aldus het college. "De gemeente in het algemeen en het college in het bijzonder kunnen laten zien deze lokale omroep te steunen en vertrouwen in ze te hebben. Onze steun en referentie kunnen een bijdrage leveren in het aantrekken van Zaltbommelse Pbo-leden."

Positioneren
De omroepstichting gaat nadrukkelijk en publiekelijk afstand nemen van het imago van de vorige lokale omroep. Tijdens de Bommelweek in september gaat Oké FM zich positioneren en profileren als dé lokale omroep voor de gemeente Zaltbommel. Burgemeester Albert van den Bosch zal dan publiekelijk zijn vertrouwen in de omroep uitspreken. "De verwachting is dat dit vrijwilligers en adverteerders aantrekt", aldus het college.

(Het Kontakt - Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.