woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos opent 24-uurs fietsmarathon De Riethorst

20 juli 2016 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK / GEERTRUIDENBERG: Vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2016 staat verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg in het teken van fietsen. Er wordt dan doorlopend 24 uur  gefietst én gepresenteerd om zoveel mogelijk geld op te halen. Marianne Vos opent het evenement.

Deze sponsoractie wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van De Riethorst. Met het geld wordt een sportieve dag georganiseerd, die cliënten, medewerkers en vrijwilligers van alle zorglocaties (Geertruidenberg, Oosterhout, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem) van De Riethorst Stromenland samen kunnen gaan beleven. Marianne Vos opent het evenement op vrijdagochtend 23 september om 11.00 uur. Iedereen is welkom.

Spektakel
De happening wordt voor de vierde keer georganiseerd. Het belooft een echt spektakel te worden. Een aantal sportievelingen gaat 24 uur achter elkaar fietsen. Daarnaast kan iedereen zijn eigen steentje bijdragen. Cliënten van het verpleeghuis, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers mogen meefietsen, waarbij elke kilometer telt. Er kan worden gefietst op meerdere estafettefietsen, een vrije fiets maar er kan ook een digitale route naar Raamsdonk gereden worden. Het is de bedoeling dat mensen de fietsers sponsoren, zodat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald.

Feestgehalte
Rondom het evenement worden diverse activiteiten georganiseerd met een hoog feestgehalte. Zo laat entertainer Peter Dons zijn gezicht zien en treden de Young Stage Band en dweilband Asjemenou op. Kookclub Les Hommes Culinair gaat geheel vrijwillig de maaltijden voor de fietsers verzorgen. Ook verkopen zij tafeltjes aan bezoekers voor ontbijt, lunch of diner.

Voor meer informatie: Ton Damen, 06 53969474 / t.damen@drsn.nl of Erika van Eeuwijk, 06-53201794 / e.vaneeuwijk@drsn.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.