vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Stralende oplevering Buitenplaats in Sleeuwijk

11 juli 2016 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Project ‘Buitenplaats’ werd donderdagmiddag (7-7) feestelijk geopend. De bewoners, omwonenden en alle direct betrokken partijen genoten van een hapje, drankje en live muziek. De opening markeert het einde van centrumontwikkeling De Nieuwe Es in Sleeuwijk door Woonlinie.

Met een symbolische handeling werd het complex – en in het bijzonder de ontmoetingsruimte - geopend. Wethouder De Gelder en twee bestuursleden van de ontmoetingsruimte knipten het lint voor de entreedeuren van het appartementencomplex vakkundig door. Op de benedenverdieping van het appartementencomplex bevindt zich de mooi ingerichte ontmoetingsruimte die voor iedereen toegankelijk is voor het drinken van een kop koffie en het spelen van een spelletje.

Vier bewoners stelden hun woning open en alle aanwezigen mochten binnen een kijkje nemen.

Bijzonder project
De 24 appartementen en 17 zogeheten 'grondgebonden woningen' staan er prachtig bij. Aldus Woonlinie. 'Dit nieuwe stukje Sleeuwijk is niet alleen bijzonder vanwege de uitstraling van het gebouw, met name de groene plantsoenen rondom de woningen en de speels aangelegde paden op het complex geven een vakantieparkgevoel.'

Ook de snelheid waarmee de woningen uiteindelijk zijn gerealiseerd, is bijzonder te noemen. Normaal gesproken duurt het zeker 4,5 jaar vanaf de eerste schetsen tot de daadwerkelijke oplevering van een nieuwbouwplan van deze omvang. Gisteren bleek dat het is gelukt om ditzelfde ontwikkeltraject naar ongeveer 1,5 jaar terug te brengen.

Zie ook:

Lees meer over:

woonlinie Nieuwe Es Buitenplaats
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.