vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aquahome, het nieuwe fenomeen, te zien op Havendag Werkendam

21 juni 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de aankomende Havendag van Werkendam (2-7) kunnen waterliefhebbers zich niet alleen vergapen aan de nieuwe AquaHome, wie wil kan ook een verblijf boeken voor een bijzondere vakantie in de Biesbosch.

Het AquaHome is een varende vakantiewoning. De ruimte op het schip, met een totaal oppervlak van 12 x 5, is maar liefst 60 m2. En alles is duurzaam gebouwd. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de meeste energie, voor minder zonnig weer is een hulpgenerator aanwezig. Het varen gaat elektrisch, de stilte wordt niet verstoord door motorgeluid van de eigen voortstuwing.

AquaHome laat weten: 'Onze schipper brengt u naar de mooiste plaatsen in de Biesbosch dus vaarervaring en vaarbewijs zijn niet nodig. De AquaHome STE is voorzien van twee Spudpalen, de schipper kan deze op elke willekeurige plaats laten zakken en dan ligt de AquaHome verankerd midden op het water op de door u uitgekozen plek.'

Remote control
Het schip is ontworpen voor het varen in de Biesbosch, over het algemeen rustig vaarwater met gelimiteerde snelheid. Het AquaHome is uitermate geschikt voor meren en jachthavens. De woning is gebouwd op een drijvend ponton in de vorm van een Catamaran met twee drijvers van totaal 12 meter lengte. Onder het achterdek van 1 x 5 meter zit in het midden de “machinekamer” met de elektrische motor en schroef.

De besturing wordt door de kapitein gedaan middels een remote control. In de drijvers zitten de waterreservoirs, afvalwater, accu sets, generator set, Alle tanks zijn onderhoudsvrij. De twee spudpalen werken als een anker dat overal op de bodem geplaatst kan worden. Wind en water hebben dan geen vrij spel op de ligging van het verankerde schip.

(Foto Biesbosch Adventures)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.