vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vijfde plek voor Renzo van Emmerik

14 juni 2016 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Tijdens de NK SuperCup 600 race van 11 juni op het TT-circuit Assen heeft Renzo van Emmerik tijdens een zeer spannende wedstrijd een podiumplek op drie tienden van een seconde gemist.

De goede rondetijden die op de dag vooraf al door van Emmerik werden gereden kon hij in de kwalificaties doorzetten en die leverde een 7e startplek op. De rondetijden van de top 10 lag heel dicht bij elkaar dus het beloofde een spannende race te worden.

Na een redelijke start reed Van Emmerik de snelste eerste ronde van het hele veld en kwam als 5e door na de eerste ronde. De voorste twee rijders konden iets weg rijden maar voor de posities daarachter bleef het spannend. Renzo van Emmerik: “Ik had een goede start en wist in de eerste paar ronden al drie plaatsen goed te maken. Ik volgde de rijder op de derde plaats om daarna in de eindfase van de race toe te slaan. Helaas maakte ik een schakelfout en verloor daarmee een positie. Gelukkig kon ik het gat met de twee voor mij weer dicht rijden."

Rust
In de laatste ronde probeerde Van Emmerik nog een aanval in te zetten om op het podium te komen. Met drie rijders binnen 0,3 seconde kwamen ze over de finish en De Meeuwenaar moest genoegen nemen met de vijfde plaats. "Waar ik toch wel blij mee ben want ik heb bewezen dat ik voor een podiumplek kan strijden. Ook heb ik mijn p.r. op het TT-circuit flink verbeterd. Nu hebben we even rust en kunnen we ons klaarmaken voor de ‘501 van Assen. Een endurance-wedstrijd die ik samen met het Bertus Folkertsma Team ga rijden."

(Archieffoto)

Lees meer over:

sport Renzo van emmerik Races
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.