vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Peter Versluis - VEKA Groep - doelwit afpersers

13 juni 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Werkendamse bedrijf Veka Group is met eigenaar Peter Versluis en zijn familie het slachtoffer geworden van afpersing. Dat blijkt uit een oproep die Versluis een groot aantal uren geleden deelde op Facebook. Het lijkt er alleszins op dat het om een grote, serieuze bedreiging gaat. Met de kop 'Dit bericht is heel belangrijk' laat Versluis het volgende via zijn pagina weten:

"Helaas worden tientallen bedrijven per jaar getroffen door afpersers en hackers die vaak succesvol te werk gaan en zo hun doel willen bereiken, namelijk geld. Al enige tijd wordt ons bedrijf VeKa group en onze familie zeer ernstig lastig gevallen door afpersers die een zogenaamde cyberaanval willen uitvoeren. Ze zouden ons computersysteem gehackt hebben.
Ze dreigen onjuiste informatie over ons bedrijf te willen verspreiden, over mij als persoon en onze familie. Omdat we weigeren op hun eis in te gaan lopen de dreigementen op. De politie neemt de zaak zeer ernstig en heeft er een team met specialisten op gezet dat een onderzoek is gestart. We houden u daar vanzelfsprekend van op de hoogte .

Omdat vanavond een door hun gestelde deadline verstreken is, zouden ze aanvangen met het beschadigen van VeKa en ons als familie.

We weten inmiddels dat we niet als eerste bedrijf door deze partij benaderd zijn en wellicht ook niet de laatste.

Ondanks dat het onderzoek lopende is, hebben wij er als bedrijf en als familie behoefte aan om u daarvan op de hoogte te brengen met de vraag om dit bericht zoveel mogelijk te delen zodat elke persoon, klant, relatie, kranten, media en overheden op de hoogte zijn van wat er speelt en wat ons mogelijk te wachten staat.

Uiteraard had ik dit bericht liever niet geschreven, maar de bedreigingen zijn zo groot geworden dat we hebben besloten dit wel te doen.

We zouden het zeer op prijs stellen als u dit bericht deelt en zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte wilt stellen.

Bij voorbaat onze grote dank en we houden u over de gang van zaken uiteraard op de hoogte .

Namens VeKa Group BV
en de Familie Versluis"

Scheepswerf - Dakar
VEKA Group / VEKA Shipbuilding is een Werkendams bedrijf dat gevestigd is aan de Biesboschaven Noord. Sinds de oprichting in 1988 groeide de scheepswerf uit tot een begrip in de (internationale) scheepsbouw. Men specialiseerde zich in de bouw van diverse scheepstypen. De casco’s komen hoofdzakelijk van buitenlandse werven waarna de afbouw in Nederland plaatsvindt. Eigenaar Peter Versluis is verder onder meer bekend van zijn deelname aan de diverse Dakar Rally's met het Eurol VEKA/MAN-team.

(Foto Facebook Peter Versluis)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.