donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Gemeenteraad Woerkum bespreekt vluchtelingenhuisvesting

13 juni 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op 21 juni aanstaande zal de gemeenteraad van Woudrichem zich buigen over de huisvesting van vluchtelingen in de gemeente.
De Opiniërende raad begint om 19:30 uur onder voorzitterschap van Ad de Graaf.

Gemeenten in het samenwerkingsverband De Biesbosch (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Werkendam en Woudrichem) onderzoeken op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren aan het Brabant Pact. Het college wil zeker zijn verantwoordelijkheid nemen om hieraan een bijdrage te leveren, maar ook de tijd nemen om zorgvuldig tot een afweging te komen. Het college doet hierin een procesvoorstel.

Andel
De voorgenomen plannen tot huisvesting van vluchtelingen (AZC) aan de Bronkhorst in Andel leidden eerder tot boze reacties en verdeeldheid in standpunten onder de Andelnaren.

Inspreken
Over het genoemde onderwerp kunnen mensen de raad toespreken. Wie dat wil, wordt verzocht dit aan te melden op de dag van de vergadering voor 12:00 uur bij de griffie via griffie@woudrichem.nl of 0183-308250.

Vergadering
Naar aanleiding van een bericht dat bovenstaande vergadering op 21 juni niet door zou gaan, is inmiddels helder dat dit onjuist is. Bovengenoemde vergadering gaat zeker door. Informatie hierover had te maken met de raadsvergadering van 14 juni jl. Die werd gecanceld omdat deze niet was gemeld in de huis-aan-huis-krant..

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.