vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Fietstocht Aalburg Rond 2016 geslaagd na een langzame en natte start

11 juni 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Het wolkendek was grijs, de regen miezerde gestaag. Dat was het plaatje van de start van Aalburg Rond 2016, de jaarlijkse fietsontmoeting tussen ondernemer en consument. Toen later in de ochtend de zon dan toch doorbrak, steeg de temperatuur en werd het aangenaam fietsweer. Vanaf dat moment werd het ook drukker bij de kraampjes en op de startpunten van de deelnemende ondernemers. Ook AltenaSteden.net, dit keer samen met Altenamarkt, stond dit jaar opnieuw in de route en wel in Veen.

Hoewel 'grijs en nat' de start domineerde, leed de stemming bij de deelnemers er zeker niet onder. Goed gemutst en (extra) tegen de regen gewapend. Zo meldden de eerste deelnemers zich bij de kraam van AltenaSteden.net. De redactie stond voor de gelegenheid in Veen en bemande samen met Altenamarkt het stempelpunt. Het druppelde daar fietsers en de tocht kwam merkbaar traag op gang. Toen kondigde de zon zich aarzelend aan. De tweet van Wijnand van der Hoeven, uit Wijk en Aalburg, kon dat moment niet beter verwoorden. Hij noteerde: 'Nu de zon doorbreekt komt Aalburg Rond ook op toeren, filevorming en vertraging gemeld?' Nu viel het met de filevorming wel mee, maar nadat het (magere) zonnetje aan de slag ging, werd het inderdaad een stuk drukker bij de posten. Dat blijkt ook uit het bericht van burgemeester Naterop: 'Gezellige drukte in Broek, stempelplaats fietstocht Aalburg Rond, gecombineerd met feestweek.'

Afstappen
Nieuw dit jaar was dat fietsende deelnemers niet per se hoefden af te stappen. Wie enkel de tocht wilde fietsen, kon dat rustig doen. Wie echter voor de letters wilde gaan - en dus voor 'het woord' - parkeerde bij iedere deelnemer zijn (of haar) tweewieler. Volgens de website van Ondernemersvereniging (OV) Aalburg deden dit jaar 42 ondernemers mee. Dit waren in totaal 36 afstappunten. Diverse ondernemers haden hun kraam gecombineerd met één of meer collega's. Een constructie die de organisatie goed beviel, zo liet men desgevraagd weten. De aanpassing werd gedaan op eerder aangeven van verschillende fietsende deelnemers.

Skeelers
Naast fietsers was er ook een auto die de tocht reed. Kinderen stapten uit en haalden de stempels en de letters: 'Wij zijn slim en hoeven zo niet te fietsen!', riepen ze vrolijk bij de Veense stempelpost. Ook werden daar enkele wandelaars gesignaleerd. Al waren ze op de skeelers voorbij gekomen, het kon allemaal bij de 32e editie van Aalburg Rond die jonge gezinnen op de route had, senioren, broertjes en zusjes en groepjes vrienden en/of vriendinnen. Een gevarieerd gezelschap dus.

De editie van 2016 kan daarom de boeken in als 'slow starter', maar geslaagd. Het was een tocht die opnieuw gezellig was en veel mensen plezier bracht. Op een klein foutje na in de route, verliep de organisatie vlekkeloos, zo liet OV Aalburg desgevraagd weten. Het aantal deelnemers was (nog) niet bekend.

(Foto's Altena.Net)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.