zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

W.I.K.-turnsters met 4 medailles terug uit Vlissingen

7 juni 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zes turnsters van W.I.K. hadden zich geplaatst voor de toestelfinales in Vlissingen. Die verliepen succesvol. De W.I.K.-dames brachten maar liefst vier medailles mee naar huis.

Lotte Kievits startte op het onderdeel brug in de categorie Jeugd 1 D1. Lotte turnde een nette oefening en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Zij had zich ook geplaatst voor de onderdelen sprong en balk. Op de balk turnde zij erg netjes en behaalde de hoogste punten voor de uitvoering. Zeer verdiend mocht ze nog eens het podium beklimmen voor de zilveren medaille. Op sprong liet zij een moeilijke half in half uit zien die haar op de vierde plaats bracht met maar 0,1 verschil op de nummer drie.

Moeilijkheid
Anouk van Hemert turnde alle onderdelen in haar categorie pupil 2 D2. Helaas moest ze de balk te vroeg verlaten, maar door verder netjes te turnen behaalde zij een zesde plaats. Ook de onderdelen sprong en brug voerde zij netjes uit. Op sprong lagen de punten dichtbij elkaar, Anouk eindigde op de tiende plek. Op brug miste zij nog moeilijkheid en behaalde een veertiende plaats. Maar op vloer turnde zij de hoogste moeilijkheid die er te behalen is en door dit ook super uit te voeren kreeg zij een zilveren medaille voor dit onderdeel.

Van de grote selectiemeiden mocht Danique in de middagronde op balk, vloer en brug haar kwaliteiten laten zien. Met een stabiele balkoefening en zonder val mocht zij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Op toestel vloer turnde zij een hele mooie oefening maar raakte zij helaas in haar laatste serie geblesseerd en heeft ze haar oefening niet kunnen afmaken. Met wat doorzettingsvermogen besloot zij om toch nog het onderdeel brug te turnen. Met een redelijke oefening eindigde ze in de middenmoot.

Kampioenschappen
Voor de W.I.K. turnsters zit het KNGU wedstrijdseizoen er nu op. "Wij kunnen terugkijken op een zeer succesvol seizoen en zijn trots op onze turnsters! Op 25 juni staan de W.I.K. clubkampioenschappen nog op het programma. U kunt onze turners en turnsters dan zien schitteren in d’Alburcht in Wijk en Aalburg."

Lees meer over:

turnen W.I.K. kampioenschappen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.