vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hotel Woudrichem in de race voor Bed and Breakfast

3 juni 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het voormalige postkantoor, c.q. het voormalige Hotel Woudrichem in de Molenstraat op nummer 10 staat er maar triest en troosteloos bij. Maar ja, wat wil je als niemand, of slechts weinigen, naar je omkijken. Na het vertrek van de vorige eigenaar leek een oplossing, lees een andere bestemming, verder weg dan ooit. Daar lijkt nu verandering in te komen...

In de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag (31 mei) klonken hoopvolle geluiden. Wethouder Izak Koedoot wist de gememeentelijke bestuurders te melden dat er gesprekken gaande zijn met gegadigden om het pand op nummer 10 nieuw leven in te blazen. Het zou daarbij gaan om een Bed and Breakfast. Een B&B dus.Gelet op de uitspraken van de wethouder lijken de kansen op een vestiging van een dergelijk etablissement in de Vesting groot te zijn.

Verrijking
In de Vesting, verderop aan de Molenstraat 35, zit al een Bed and Breakfast-voorziening. Elders nog twee. Het hotel is daarmee nummer vier die vast voorziet in een behoefte, gezien de gestage stroom van toeristen die Woerkum bezoeken. Een extra overnachtingsmogelijkheid wordt als verrijking gezien.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.