zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Weer actie in bestrijding wateroverlast Aalburgsestraat

2 juni 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Waar elders in Brabant het noodweer opnieuw toesloeg en straten onder water zette, werd op de hoek Aalburgsestraat / Berenhoeksestraat bij droog weer begonnen met een verdere bestrijding van wateroverlast. Ter plaatse wordt onder meer een put geplaatst. De uitvoerder, Zijlstra Infra uit Giessen, zette hiertoe vanmorgen (2-6) de eerste spreekwoordelijke schop in de grond. Een en ander onder regie van de gemeente Aalburg.

Tien maanden geleden (31 augustus 2015) stond de Aalburgsestraat vanaf de Markt tot aan Dulve volledig blank vanwege de meer dan overvloedige regenval die avond/nacht. Bij verschillende bewoners liep het water toen ook de huizen in via de voordeur, de riolering dan wel via het dak. Ook raakten veel auto's beschadigd vanwege de hevige hagelbuien door stenen van een centimeter of vijf.

Liter wateroverlast
In aansluiting op deze overlast werd al vrij snel het maaiveld op de hoek Aalburgsestraat / Berenhoeksestraat verlaagd. Zo kwam er meer afschot waardoor overvloedig (hemel)water makkelijker zou kunnen worden afgevoerd. Nu gaat de gemeente de huidige afvoerput vervangen voor een grotere en verdiept aanbrengen. Alles voor een snellere afvoer. 'We proberen zo ook de druk op de Markt te verminderen', legde Matthijs de Rijk, projectleider Openbare Werken uit. Een en ander wordt aangesloten op nieuwe, grote rioleringsbuizen. Een vijftal exemplaren wacht in de berm al lijdzaam op actie.Ook wist  de projectleider te melden dat de achterliggende sloten ook in de zomer geschouwd worden om zo meer water te kunnen bergen.

De gemeente is op dit moment ook in gesprek met het Waterschap voor een betere afvoer van het water op diezelfde sloten, een essentieel onderdeel voor het welslagen van déze actie. Een tweetal doorvoeren is kapot, dan wel zit verstopt. Wanneer die reparatie wordt opgepakt, kon De Rijk niet zeggen. 'We hebben het gemeld en het is nu dus bekend bij het Waterschap.' Voor de Aalburgsestraatbewoners zou het uiteraard prettig zijn als die uitvoering ook op korte termijn zou worden opgepakt. Iedere liter minder wateroverlast is er per slot van rekening eentje. Je weet maar nooit wanneer het weer overvloedig gaat plenzen...

(Foto's Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.