dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

W.I.K.-meisjes scoren serie medailles

30 mei 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag namen maar liefst negen turnsters van W.I.K. deel aan de toestelfinales in Waspik. De turnsters namen vijf medailles mee naar huis.

De dames hadden zich door middel van diverse voorrondes gekwalificeerd. En dat op zich was al een hele prestatie om een toestelfinale te mogen turnen.

Noor Koning en Sarissa Smulders turnen in de categorie pupil 1 D3. Noor kreeg een gouden medaille voor haar sprong en is toestelkampioene! Ook kreeg zij een zilveren medaille voor haar moeilijke balkoefening. Sarissa behaalde een derde plaats op het onderdeel brug en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij werd daarnaast zesde op het onderdeel balk en negende op het odnerdeel vloer.

Romy van Beek turnt bij de senioren G en had zich geplaatst voor brug en vloer. Romy is herstellende van een armblessure, maar hier was niets van te merken. Zij heeft hard getraind en dit resulteerde in haar beste wedstrijd van het seizoen. Romy kreeg dan ook verdiend de gouden medaille op vloer en brons op brug en mag zich dus een jaar lang regiokampioen Vloer noemen.

In de avondronde mocht Manon Vlastuin nog turnen op sprong en brug in de categorie senior E. Manon turnde twee supersprongen en zag daarna dan ook het hoge punt van 11,975 op bord zien verschijnen. Niemand ging daar nog over heen en werd daarmee regiokampioen Sprong.

Sportvereniging W.I.K. laat weten 'supertrots'te zijn  'op deze goede prestaties'.

Lees meer over:

turnen W.I.K. medailles
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.