zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Werkendamse verkeersactieweek moet mensen bewuster maken

30 mei 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kindercentra en basisscholen in de gemeente Werkendam maken ouders en kinderen graag bewust van eigen verkeersgedrag in het verkeer. Niet alleen in de auto, maar ook op de fiets en wandelend, met kinderen. Dát is tenminste de opzet van de verkeersactieweek.

Tijdens de Werkendamse verkeersactieweek ‘Onderweg let ik op!’ (6 tot en met 12 juni) stimuleren kindcentra en basisscholen ‘hun’ ouders , kinderen en andere geïnteresseerden hun ogen op de weg te houden. Dat is dan ook het doel van deze actie: ouders, andere opvoeders en oudere kinderen bewustmaken van hun eigen verkeersgedrag. Maar ook tips geven zodat ook zij hun aandacht op de weg houden. Het gaat om alertheid en opletten in de auto, op de fiets en als voetganger, al dan niet met met kinderen, kinderen die buitenspelen of die zelfstandig op weg zijn in het verkeer. 'Je moet in het verkeer tenslotte steeds de situatie in je opnemen, het zogenaamde ‘scannen’, aldus de website Brabant gaat voor NUL verkeersdoden.

Initiatieven
Alle kindcentra en basisscholen van de Werkendamse kernen (Werkendam, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Hank en Dussen) zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Actielocaties worden door Edux Onderwijspartners in samenwerking met de gemeente via een flyer en actiepakket gestimuleerd mooie initiatieven te ontplooien.

(Archieffoto)

Lees meer over:

verkeersveiligheid kernen actie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.