zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Tweetal dringt woning binnen door babbeltruc

20 mei 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Vanmiddag (20-5) is in een woning aan de Schmitzstraat een insluiping gepleegd. Het incident gebeurde rond 16.45 uur op basis van een babbeltruc.

Een vrouw vroeg om geld voor Unicef en een glas water. Vervolgens kwam er een man bij die kennelijk de woning inglipte toen de bewoner het gevraagde glas water ging halen.

Signalement
Het gaat om twee personen beiden 1.60 meter groot. Getint uiterlijk. De twee bedienden zich van 'een vreemde taal'.  De vrouw droeg lang donker haar en een rode trui. De man had donker haar, droeg een petje en een licht overhemd.

Wie deze twee gezien heeft of meer weet te vertellen over wie deze figuren zijn en waar zij wellicht verblijven, gelieve de poltie te bellen op nummer 0900 8844. Alle details zijn welkom, hoe onbelangrijk zij wellicht ook lijken.

Babbeltruc
De politie laat weten: 'Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.'

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.