dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Wie wordt de Vrijwilliger van het Jaar?

20 mei 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na meer dan 15 jaar de vereniging van het jaar te hebben gekozen wil het CDA dit jaar op zoek naar kandidaten voor deze prestigieuze prijs van 200 euro voor de vrijwilliger van het jaar. Wie iemand kent die het verdient om in het zonnetje te worden gezet voor het vrijwilligerswerk dat hij of zij – soms in stilte en achter de schermen – verricht, kan deze persoon nu nomineren voor de verkiezing “Vrijwilliger van het Jaar 2016”.

De prijs wordt uitgereikt  op 18 juni a.s. door CDA-wethouder Matthijs van Oosten.

Cement
Het CDA vraagt zich af: 'Hoe zou de samenleving eruit zien als er geen vrijwilligers actief zouden zijn? Onderzoek heeft aangetoond dat vrijwilligerswerk een belangrijke bijdrage levert aan een levendige samenleving; door het vrijwilligerswerk worden niet alleen anderen geholpen, maar wordt het vrijwillig inzetten van individuele sociale kwaliteiten gestimuleerd zoals het luisteren naar elkaar en het kweken van vertrouwen.'

Vrijwilliger van het Jaar 2016
Het CDA laat weten 'trots' te zijn dat in Werkendam zoveel mensen op een of andere manier vrijwilligerswerk doen; in het verzorgingshuis, in de kerk, op het sportveld, bij een vereniging, of ewaar dan ook. 'Vaak gaat het om mensen die zich al vele tientallen jaren inzetten voor de samenleving. Wij zijn op zoek naar die vrijwilliger die zich al vele jaren op een bijzondere manier inzet en daarvoor best een publiekelijk “klopje op de schouder” mag hebben. Helpt u ons zoeken?'

Aanmelden
U kunt één vrijwilliger voordragen. Het moet dan gaan om iemand die langdurig vrijwilligerswerk heeft verricht (of dat nog steeds doet) in de gemeente Werkendam en daarbij een bijzondere inzet heeft getoond. Hij/zij is in de gemeente werkendam woonachtig. Op uw inzending vermeldt u de vrijwilliger en wat en hoelang en waar deze vrijwilliger actief is en wat de reden is waarom u hem/ haar nomineert. Aanmelden  voor 11 juni via cdawerkendam@gmail.com.

Bekendmaking
Nadat alle aanmeldingen zijn ontvangen, maakt een deskundige jury een selectie van de inzendingen en kiest de vrijwilliger van het jaar.

Lees meer over:

cda Vrijwilliger van het jaar
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.