donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kyara Mikhout opnieuw actief in Kuikenloop tegen kanker

9 mei 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Kyara Mikhout (9) bereid zich voor op de twaalfde editie van de Kippenloop. Op 11 juni loopt zij, samen met haar ouders, 15 kilometer in de omgeving van Katwijk aan Zee. Het doel van Kyara is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de strijd tegen kanker.

De  Kippenloop is uitgegroeid tot een groot wandelevenement dat duizenden deelnemers uit heel het land en zelfs omringende landen trekt.
De opbrengst van de Kippenloop komt in zijn geheel ten goede aan drie speciale wetenschappelijke onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. Het gaat om projecten die ten bate komen van patiënten in verschillende leeftijdscategorieën. Voor kinderen is er een onderzoeksproject over slaapproblemen tijdens en na leukemie (bloedkanker), een ander onderzoek richt zich op een test die in bloed kiemcelkanker kan vaststellen bij (met name) jonge mannen en het derde project betreft een veelbelovend onderzoek naar behandeling van huidkanker met het eigen afweersysteem van de patiënt.

Strijd
Toen Kyara 1 jaar was deed zij (weliswaar in de wandelwagen) al mee aan de Kuikenloop. Na vele jaren hier aan deelgenomen te hebben heeft zij vorig jaar de overstap gemaakt naar de Kippenloop waar zij nu voor de tweede keer de 15 kilometer loopt.

Robert Mikhout laat weten: 'Op 25 september 2003 werd onze dochter Daimy* Mikhout geboren. Na 5 maanden bleek dat ze een hersentumor had. Een zware operatie en vele chemokuren volgden. Helaas heeft Daimy* de strijd tegen kanker niet kunnen winnen en overleed zij op 4 juni 2005. Kyara heeft haar zus helaas nooit gekend. Haar opa Cees Mikhout kreeg in 2012 kanker en overleed in 2013. Daarom wil Kyara zich, samen met haar ouders Robert en Ella, inzetten voor de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Wij weten als geen ander waarom het zo belangrijk is dat er veel en goed onderzoek gedaan wordt naar nieuwe en betere behandelmethoden.'

Steun
Kyara is zelf bezig om een aantal acties op touw te zetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Wie ahar steunen wil, dan kan dat via: e-mail kyaramikhout@hotmail.com of een sponsorformulier invullen op haar website www.kyaramikhout.simpsite.nl . Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen hoe u uw bijdrage kunt geven.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.