woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos wint weer haar thuiswedstrijd

7 mei 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Voor wie nog zou twijfelen, kan dat nu aan de kant zetten. Marianne Vos is helemaal terug. Met overtuiging won zij vanmiddag de Zeven Dorpenomloop van Aalburg. Zij zette daarmee een kroon op het Marianne Vos Wielerfestival.

Vos kwam de laatste bocht uit de Bergstraat op, het laatste rechte stuk naar de meet. Via een ijzersterkte sprint wist zij haar rivale Lauren Kitchen achter zich te laten. Vos ging onbedreigd en met geheven armen de eindstreep over. Het werd haar zevende overwinning op rij in Wijk en Aalburg.

Relaxed

Zat het peloton bij de eerste doorkomst nog behoorlijk bij elkaar, dat veranderde tijdens de koers. Vos bleef goed in de kopgroep, wisselde stuivertje, maar verloor geen moment de controle. Op enig moment, halverwege de koers, maakte een groepje van zes zich los van het peloton. Vos zat daarbij en bleef de tweede, derde postie bewaken. De voorsprong op het peloton groeide uit naar 1 minuut 15 seconden. Bij de passages in de Bergstraat oogde de favoriet voor velen zich steeds relaxed. Dan breekt Vos uit met de Australische Lauren Kitchen en maakte zij zich los van het peloton. Kitchen werd dus tweede en moest in Vos haar meerdere erkennen in de sprint. Marianne pakte zo het erepodium. Temeer bijzonder als je weet dat Marianne voor de koers nog volop handtekeningen uitdeelde en met kinderen op de foto ging. Ook haf ze acte de presence bij een workshop Business meets Sport. Deze inzet vooraf maakte haar koersoverwinning nadien alleen maar mooier. 

Spanning

'Ons Voske is klaar voor Rio', klonk het langs de weg. Het heeft er alles van weg. Marianne verklaarde dat ook na afloop. Niet dat ze er niets meer voor hoeft te te doen, zeker wel. Maar een dergelijke overwinning helpt natuurlijk wel, sprak ze na de dorpenomloop. Ze gaf toe voor de wedstrijd zeker wel gespannen geweest te zijn. Het was een gezonde spanning die zij professioneel wist om te zetten in een klinkende overwinning.

Marianne dus eerste in de 1.2 Koers die deel uitmaakt van de topcompetitie voor elitevrouwen. Haar Australische medevluchter Lauren Kitchen beklom de tweede trede. De zege in de strijd om de derde plaats was voor Anouk Rijff die eindigde vlak voor Claudia Koster.

Het zonovergoten Aalburg genoot van een mooie wielerdag. Het zeven kerkendorp zette zich daarmee weer mooi op de kaart. Stichting Wielerevenementen Aalburg kan terugkijken op een geslaagd evenement dat dit jaar een bomvol programma kende. Van Wielerclinic tot toertocht, en van dikke bandenrace tot junioren meisjes, de Meest Ondernemende Vrouw en het Wielercafé, en meer... Het waren stuk voor stuk  pareltjes in een pakket met voor ieder wat wils.

Of je moet volstrekt niet van wielrennen houden... Dat kan natuurlijk ook.

Radio

De zeven dorpenomloop werd rechtstreeks op de radio gebracht door een team van Oké Fm. De radiomakers stonden op diverse plaatsen in het parcours, zoals op de foto na de finish. (Foto Oké FM. Foto boven Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.