dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Martine Beijer Meest Ondernemende Vrouw 2016

5 mei 2016 (door AalburgNet)

AALBURG/ REGIO: Beauty en brains in de raadszaal. In een bomvol huis van de burgers van Aalburg werd vanavond (6-5) de uitslag bekend gemaakt van De Meest Ondernemende Vrouw van Altena 2016. De jury koos in deze vierde editie unaniem voor Martine Beijer uit Sleeuwijk (Aquarius Sanitair). De winnares staat op de foto het meest links.

De Innovatieprijs werd uitgereikt aan Karin Struijk uit Wijngaarden (Intacto en Werkendam Maritime Industries). De Publieksprijs ging overtuigend naar Mieke van den Heuvel uit Genderen (Kaasboerderij De Lange Hoeve). Rechts op de foto.

Nieuw dit jaar was dat het publiek tijdens de verkiezingsavond nog via een mobiele telefoon een stem kon uitbrengen op één van de kandidaten Dat gaf de publiekstemming een extra cachet. Deze stemmen telden voor een derde deel mee.

Naast bloemen ontvingen de winnaars diverse andere prijzen. De avond werd gepresenteerd door Bettina Kraaieveld.

Iedereen winnaar
Eigenlijk was iedereen een winnaar, zo liet Bernadette Hulswit namens het team achter Vrouw en Altena weten. Ze legde uit dat het om de kracht van verbinding gaat en dat alle vrouwen dat hadden. Iedereen was sterk op haar eigen gebied. Die iedereen was dan, naast de winnaars, Jannica Swijnenburg uit Werkendam, Maaike wolfs uit Dussen en Magda van der Meijden uit Woudrichem.

Aan de vooravond van het Marianne Vos Wielerfestival (7-5) bleek de organisatie van deze avond een gouden greep. Niet alleen stond nu de verkiezing expliciet in de spotlight, ook de genodigden hadden maximaal reden er bij te zijn vanavond. De wielerwedstrijd vormde immers geen 'valse concurrentie' voor wie dat woord zou willen gebruiken.

Drie winnaars
De toppers van Altena als winnaars van de Meest Ondernemende Vrouw van Altena 2016 op een rijtje:

  • Martine Beijer uit Sleeuwijk - Eigenaar Aquarius Sanitair - Juryprijs

De liefde voor installatietechniek is Martine met de paplepel ingegoten. Hoewel ze zo bij het bedrijf van haar vader Aquarius Installatietechniek aan de slag kan gaan, begint ze het liefst haar eigen bedrijf. En dat wordt Aquarius Sanitair in Sleeuwijk. Niet alleen de inwoners van het Land van Heusden en Altena hebben Martine inmiddels leren kennen als een bevlogen ondernemer. Want door mee te werken aan het programma De Grote Woonwens van RTL4 zette zij zichzelf en haar bedrijf landelijk in de kijker. Inmiddels bestaat ‘Team Aquarius Sanitair’ naast Martine uit vier jonge, betrokken en professionele medewerkers.

  • Karin Struijk uit Wijngaarden - Eigenaar Intacto en programmamanager Werkendam Maritieme Industries - Innovatieprijs

Maritiem Werkendam leerde haar de afgelopen jaren kennen als iemand die met betrokkenheid de passie voor de scheepvaart(techniek) aan de buitenwereld wil overbrengen. Als programmamanager van de stichting Werkendam Maritieme Industries (WMI) zet ze zich in om ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek samen te brengen. Zelf noemt ze dat gekscherend ‘de 4 O’s. Als een ware spin in het web legt ze verbindingen tussen bedrijven, gemeente en scholen met als doel samenwerking en innovatieve projecten tot stand te brengen. Daarbij benut ze veel subsidiemogelijkheden. Wanneer ze tevreden is? Als iedereen weet dat Werkendam the place to be is voor alles wat te maken heeft met bouw, afbouw, reparatie, onderhoud, equipment en innovatieve toepassingen in de scheepvaart.

  • Mieke van den Heuvel uit Genderen - Mede-eigenaar Kaasboerderij De Lange Hoeve - Publieksprijs

De werkdag van Mieke begint iedere morgen vroeg. Dan worden maar liefst 250 koeien gemolken. De Smaakmaaksters van ons huis, noemt zij ze liefkozend. Drie miljoen liter per jaar verwerkt Mieke samen met haar man Herman en hun werknemers. Van piri piri kaas tot brandnetelkaas en hun favoriete Genderense mix. En hun creativiteit is nog lang niet uitgeput. Veel mensen weten de weg naar de kaasboerderij in Genderen inmiddels te vinden. Niet alleen voor de kaas en de pakketten, maar ook voor het ‘kaasjesgolven’ of omdat ze op excursie zijn met de schoolklas. “Wij vinden het belangrijk om volwassenen, maar ook kinderen iets van het boerenleven mee te geven. Dat ze leren dat melk uit een koe komt en niet uit de Albert Heijn.”

Uitslag online stemming publieksprijs

Mieke van den Heuvel
(23%, 935 stemmen)

Janica Swijnenburg
(21%, 866 stemmen)

Maaike Wolfs
(20%, 819 stemmen)

Martine Beijer
(19%, 767 stemmen)

Magda van der Meijden
(10%, 408 stemmen)

Karin Struijk
(6%, 262 stemmen)

  • Totaal: 4057 stemmen

De toppers van 2016:
(vlnr) Jannica Swijnenburg, Magda van der Meijden, Maaike wolfs, Martine Beijer, Karin Struijk, Mieke van den Heuvel.

(Foto's Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.