dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Vesting stroomt vol voor zonovergoten kampioenschap vis bakken

5 mei 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Hemelvaartsdag. 5 mei 2016. Een zonovergoten dag waarop De Vesting vol zat. Vol met mensen. Vol gezelligheid, kraampjes, muziek en sfeer. Ook waren de straten gevuld met de geur van gebakken poon en zalm. Waarom? Het Nationale Kampioenschap Visbakken was de stad...!

De twintigste editie was een daverend succes. Ruim dertig amateurvisbakkers namen eraan deel, zowel uit Woudrichem als van ver daarbuiten. Tienduizend mensen wurmden zich door de straten - in de Kerkstraat kon over de hoofden gelopen worden - waarvan velen onder meer luisterden naar de meezingers van Vischwijven en de inhakers van Onversaagd en Kantje boord, de terrassen zaten vol goed geluimde mensen en de inwendige bezoekers kwamen niets te kort.

Prijswinaars
Aan het eind van de middag kwam er aan alle spanning een eind. Burgemeester Arie Noordegraaf kon eindelijk de prijzen overhandigen aan Jan Bouhuis, hij werd voor de vierde keer winnaar, en aan Bea Bouwhuis, winnares bij de vrouwen.

De tweede prijs was voor Jan Timmermans en de derde ging naar Ronald Vink. 

De Henk de Kock Trofee werd meegenomen door Goof Wilhelm (zalm) en voor de rode poon was dat Jan Timmermans

Er was een aanmoedigingsprijs voor Team Scouting Loevestein en de Originaliteitsprijs was voor Peter Beers die zijn vis bakte in een wok.

Wie denkt dat hiermee de rust is weergekeerd, vergist zich. Het festivalweekend, waar  het NK Vis bakken odnerdeel van is, duurt tot en met zaterdag. Dan is er nog de befaamde jaarmarkt. Opnieuw wordt er veel drukte verwacht.

Voor het volledige programma KLIK hier

(Foto Paula Jorritsma)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.