vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Bestuur Waterschap akkoord met pakket maatregelen tegen wateroverlast

5 mei 2016 (door WoudrichemNet)

REGIO - Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft ingestemd met maatregelenpakketten wateroverlast voor de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Lingewaal.

Het zijn maatregelen die gericht zijn op het beperken van wateroverlast als gevolg van extreme regenbuien. De maatregelen gaan in op lokale knelpunten en zijn met de betrokken gemeenten samengesteld. Voor een maatregelenpakket in Hardinxveld-Giessendam gaf het waterschapsbestuur al eerder groen licht. In deze gemeente zijn de eerste maatregelen al in uitvoering.

Nagedacht
Het waterschap en de gemeenten Werkendam, Woudrichem, Lingewaal en Hardinxveld-Giessendam hebben de afgelopen maanden samen met de inwoners nagedacht over mogelijke maatregelen om in de toekomst de wateroverlast in het stedelijk gebied te beperken. Aanleiding hiervoor was de extreme regen die op 30 en 31 augustus vorig jaar in dit gebied viel en waardoor op veel plaatsen wateroverlast ontstond. De gesprekken inwoners hebben geleid tot pakketten met maatregelen die met voorrang worden uitgevoerd door waterschap en gemeenten. Het gaat om maatregelen die het watersysteem meer klimaatbestendig maken, bijvoorbeeld het aanleggen van extra waterberging en het vergroten van duikers voor een verbeterde doorstroming van het water.

(Foto redactie Aalburg.net - waterstand Dulve augustus 2015 na overvloedige regenval)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.