donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ms de Friendship voortaan elke woensdagmiddag en -avond open

4 mei 2016 (door WerkendamNet)

SLEEWUIJK - Vanaf volgende week woensdag, 11 mei, is de Friendship elke woensdagmiddag en -avond geopend tussen 14:30 en 21:00 uur.  Jongeren zijn op het schip van stichting Tienerfriendsvan harte welkom en kunnen langskomen wanneer het hen uitkomt. Een aangestelde jongerenwerker coördineert de inloop.

Stefan Ippel, jongerenwerker en beheerder van de Friendship, legt uit dat de extra opening voortkomt uit de wens om meer te kunnen betekenen voor de jongeren in de regio. Ippel die sinds maart in dienst is bij de stichting zal samen met een aantal vrijwilligers de inloop verzorgen. “Begin april zijn we ook gestart met extra activiteiten op de vrijdagavond. De aanloop per avond is nog erg wisselend maar we hebben zeker al een aantal positieve uitschieters gehad.' Stichting Tienerfriends is een christelijke jongerenorganisatie, maar nadrukkelijk bedoeld alle jongeren uit de hele regio. 'We vinden het heel erg belangrijk dat we jongeren een plek kunnen bieden in een positieve maar tegelijkertijd uitdagende omgeving waar ze elkaar kunnen ontmoeten, kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn.'

Binnenvaartschip
De Friendship is een jongerencentrum gevestigd op een voormalig binnenvaartschip. Aan boord kan de jeugd poolen, tafelvoetballen, gamen, tafeltennissen  en nog veel meer. Tussen 17:30 en 18:30 kunnen de jongeren voor een klein prijsje een hapje mee-eten. Het schip ligt op het terrein van firma Dalm: Hoef 15 te Sleeuwijk  Parkeren kan buiten het hek aan de Werkendamse kant van het terrein.

(Archieffoto ms de Friendship / Tienerfriends)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.