vrijdag 29 maart 2024

Achilles Veen krijgt zwaar klop tegen ODIN59

30 april 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Vooraf aan de topper tussen Achilles Veen, derde op de ranglijst en Odin 59 de nummer een in de hoofdklasse A wordt een minuut stilte in acht genomen voor Leo van der Hengst, die overleed op 20 april. Tevens gebeurde dat voor Riet Vos, de echtgenote van Achilles Veen-vrijwilliger Frans Vos die afgelopen week overleed.

Deze wedstrijd waarin Achilles Veen de koppositie kon veroveren op Odin59, werd een middag met teleurstellingen en het eventuele kampioenschap ligt verder weg.

Achilles Veen opent met positief aanvallend voetbal wat in de 23 minuut via Sen Aerts op voorsprong had moeten komen maar het was de goed uitgekomen keeper Barry van Dijk die redding bracht en een minuut later was het Ayden Kuipers de een verdediger in de 16e minuut uitspeelde met  zijn linker voortreffelijk inschoot maar opnieuw redde de doelman van Odin. Ook de voorzet van Ronnie Reniers in de 27 min.op onze spits had de 1-0 kunnen zijn. Maar het is Odin dat via een van de spaarzame counters via hun gevaarlijke spits Eelke de Graaf onverdiend de 0-1 maakt maar zo zijn de voetbalwetten nu eenmaal.

Toch lukt het Achilles Veen dat in de 35e minuut via Sen Aerts de gelijkmaker te scoren, maar door een makkelijk gegeven strafschop in de 39 min.die onhoudbaar voor de doelman van Achilles Veen wordt ingeschoten door Jim Hullemann neemt Odin opnieuw een 1-2 voorsprong .

Toch had Achilles Veen nog met een 2-2 kunnen gaan rusten, maar de vrije trap van Theo Martens op de paal en een niet gegeven strafschop door een overtreding binnen de 16 van Tim Koops  op een van de spelers van Achilles Veen staat toch nog de 1-2 ruststand op het scorebord.

Derde divisie
Ook na de rust een beter Achilles Veen wat opzoek gaat naar de gelijkmaker maar het is opnieuw de doelman van Odin die in de 50e minuut via een voortreffelijke redding op een inzet van Sen Aerts de gelijkmaker voorkomt. Maar het is opnieuw de spits van Odin, Eelke de Graaf  die in de 56 min de overwinning veilig stelt.Trainer Johan van Bijsterveld wisselt nog twee spelers, Jasper Campfens en Jasper de Wit komen in het veld voor wat meer aanvallende impulsen te geven maar het is Odin dat in de 87e minuut via opnieuw Eelke de Graaf de 1-4 maakt en in de 90e minuut is het Jim Hulleman die de eindstand op 1-5 bepaald.

Gezien het spelbeeld had Achilles Veen de betere kansen, maar door een voortreffelijke doelman bij Odin, gaan de punten mee naar Heemskerk en zullen zij met Huizen uit gaan vechten wie er kampioen gaat worden in de hoofdklasse A en zal Achilles Veen zich aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SDC Putten moeten herstellen en de punten pakken voor de tweede periode en zo na competitie veilig te stellen om na competitie te kunnen spelen voor een plaats in de nieuw te vormen derde divisie.