donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Vierde verdachte drugslab Veen aangehouden

25 april 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Opnieuw deed de politie een aanhouding in verband met eerder aangetroffen grondstoffen voor drugs in een loods in Veen.

Vanmorgen werd, met toestemming van de officier van justitie in ’s-Hertogenbosch,  een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vondst op 24 november 2015 van grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs in een loods aan de Wielstraat in Veen. In deze zaak werden op de dag van het aantreffen van die stoffen al drie verdachten aangehouden.

Agenten gingen op dinsdag 24 november het terrein van het bedrijf op omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk een drugslab gevestigd was. Uiteindelijk werden er bij het bedrijf grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs aangetroffen. Onder andere in een aantal bestelbusjes en trailers verborgen. Verder trof de politie er materiaal aan dat thuis hoort in een drugslab zoals ketels, gasflessen en gasbranders. Een andere trailer was dusdanig ingericht dat deze als hennepkwekerij gebruikt kon worden.

Inbeslagname en aanhoudingen
Er vond een inbeslagname plaats van de voertuigen waarin grondstoffen, afval en materialen werden aangetroffen.  Drie mannen die op het moment van de inval op het terrein waren, werden aangehouden. Het gaat om twee verdachten (43 en 51 jaar oud) uit Veen en een 50-jarige man uit Arkel.

Taskforce
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Lees meer over:

Politie Drugs Arrestatie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.