donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Rosalie 't Lam wint brons op regiofinale 4e divisie

23 april 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN -  De Giessense Rosalie't Lam heeft afgelopen weekend de bronzen medaille behaald in de regiofinale 4e divisie van Midden Nederland. De turnster had zich geplaatst middels twee voorwedstrijden binnen het rayon, waarbij zij bij de 6 beste meisjes hoorde. In de regiofinale kwamen de 28 beste meisjes uit Midden Nederland bij elkaar om te strijden voor een doorstroming naar het districtskampioenschap dat op 4 juni in Amsterdam zal plaatsvinden.

Rosalie begon haar wedstrijd op het toestel vloer, waar zij alle bonuselementen turnde. Een nette en strakke oefening zorgde voor een monsterscore op het toestel, een 15,350. Dit geweldige begin zette Rosalie door op haar tweede toestel sprong. Ze was één van de weinige turnsters die een half in half uit turnde. Een moeilijker element dat voor meer moeilijkheidswaarde zorgt. Haar sprong behoorde tot de beste twee van de wedstrijd.

Prachtig cijfer

Op brug ging het zoals gewoonlijk erg goed. Rosalie turnde vloeiend haar oefening met een kip en wegzet salto. Haar salto was aan de lage kant, maar de jury beloonde haar toch met een mooie 13,267. Met alleen balk nog voor de boeg begon het heel spannend te worden, maar Rosalie wist ook hier te bewijzen dat ze een waardige finale kandidaat is. Een beheerste oefening met een stabiele radslag en een handstand die twee seconden stond, resulteerde in een prachtig cijfer. 13,550 was het tweede cijfer op de balk.

Rosalie behaalde hiermee een derde plaats en mocht op het podium plaatsnemen. Ook stroomt de turnster door naar het districtskampioenschap in Amsterdam.

Lees meer over:

turnen kampioenschap Rosalie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.