vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

CDA: 'Oplaadpalen voor Altena'

21 april 2016 (door AalburgNet)

REGIO - De CDA-Statenfractie breekt een lans voor de plaatsing van elektrische laadpalen in de streek. Het gebruik van electrische auto's neemt ook in de regio zichtbaar toe.

Provinciale Staten van Noord-Brabant hadden in hun vergadering het uitvoeringsprogramma Energie op de agenda. De ambitie die dit programma ademt, is groot: 14% duurzame energieopwekking in 2020 en energieneutraal in 2050. Dit  uitvoeringsprogramma stelt onder andere dat het aantal elektrische voertuigen in Brabant sterk en versneld zal toenemen. Een goede infrastructuur is noodzakelijk om deze groei te faciliteren. De snelheid van uitrol van deze infrastructuur zou wat ons betreft geen remmende factor mogen zijn voor de groei van e-mobility.

Vanuit de CDA Statenfractie is het voorstel gedaan om een norm voor laadpalen in de openbare ruimte toe te passen. Gedeputeerde Spierings heeft dit als een heel interessante mogelijkheid bestempeld en toonde zich bereid dit punt in het uitvoeringsprogramma op te nemen. De partij laat weten: 'Ook in de Altena-gemeenten zien wij het gebruik van de elektrische laadpunten toenemen. Het is daarbij belangrijk ons te realiseren dat elektrisch rijden zichtbaar wordt in de  klimaatstatistiek en bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit.'

Lees meer over:

Altena cda oplaadpale
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.