donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ruiming hennepkwekerij in Hank

21 april 2016 (door WerkendamNet)

HANK - De politie ruimde woensdag 20 april in de regio en viertal hennepkwekerijen en één hennepdrogerij. De invallen gebeurde onder meer in Breda, Etten-Lleur en in Hank.

In Hank trof de politie een kwekerij aan met 98 potten. Bij een pand aan de Aalscholverstraat was sprake van illegale stroomvoorziening (aftap) en er was een eerdere oogst.

Prioriteit
De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven dit via de politieapp 06-52528336 of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-700.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.