maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Meedenken met de gemeenten op weg naar één Altena

20 april 2016 (door AalburgNet)

REGIO: 'Niet één maar vijftien toekomstvisies voor de nieuwe gemeente.' Zo begint de internetpagina van de samenwerkende gemeenten AWW. De drie altena-gemeenten doen een oproep aan eidereen die dat wil betrokken zijn op weg naar de vorming van één gemeente per 1-1-2019.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn gestart met de voorbereidingen voor een herindeling per 1 januari 2019. De gemeenten hebben met elkaar afgesproken om vroeg in het proces te starten met de ontwikkeling van een toekomstvisie voor de nieuwe gemeente. Deze toekomstvisie is het kompas voor de nieuwe gemeente voor de komende jaren.

De toekomstvisie wordt niet bedacht achter de bureaus op de drie gemeentehuizen. In plaats daarvan gaan visiegroepen uit de bevolking aan de slag met het opstellen van een eigen visie voor de nieuwe gemeente. Uit de visies die door de visiegroepen worden gemaakt zal de komende maanden dé toekomstvisie voor de nieuwe gemeente ontstaan.

Meld u aan, individueel of als groep
De inwoners van Aalburg, Werkendam en Woudrichem worden van harte uitgenodigd om mee te doen. U kunt zich individueel aanmelden of als groep. Als u zich individueel aanmeldt dan wordt u onderdeel van een groep betrokken inwoners uit de drie gemeenten. De groepen worden breed samengesteld zodat inwoners uit verschillende kernen en met uiteenlopende achtergronden een bijdrage kunnen leveren. Groepen kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn vanuit een school, een kerk een sport- of ondernemersvereniging. Groepen bestaan uit ongeveer 10 tot 12 personen.

De planning

  • Startbijeenkomst  Woensdag 18 mei Werkendam Fort Altena
    Visiegroepen periode 1  18 mei – 22 juni 
  • Tussenpresentaties  Woensdag 22 juni  Aalburg  d'Alburcht
    Visiegroepen periode 2  22 juni-24 september
  • Afsluitende bijeenkomst  Zaterdag 1 oktober  Woudrichem  Golfpark Almkreek

    Lees het volledige artikel (inclusief link om aan te melden) HIER
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.