woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Vergunning 2e gasput Zwaansheuvel goedgekeurd

19 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de informatieavond op 30 november 2015 werden belangstellenden geinformeerd over de plannen rond de gasboorlocatie Wijk en Aalburg aan de Zwaansheuvelsedijk. De gepresenteerde activiteiten gingen uit om een nieuwe sectie in de bestaande gasput (een zogenaamde sidetrack) te boren en te stimuleren. Een update over de stand van zaken.

De omgevingsvergunning voor de civiele aanpassingen op en nabij de locatie is door het ministerie van Economische Zaken afgegeven. Het grootste deel van de daadwerkelijke civiele werkzaamheden zal plaatsvinden in de maanden juni en juli. Vooruitlopend hierop zal de productie-installatie vanaf de laatste week van april worden geïnspecteerd en opnieuw gecertificeerd voor gebruik later in 2016. Om deze activiteiten veilig en effectief te kunnen uitvoeren zal vanaf deze week alvast het tijdelijke opslagterrein naast de locatie worden ingericht.

Tweede infoavond
Het boren en stimuleren van de put staat gepland in de periode augustus en september. Omtrent de voorbereiding op en uitvoering van die werkzaamheden zal in de maand mei een tweede informatiebijeenkomst gehouden worden. Daar volgt een aparte uitnodiging voor. 

Lees meer over:

gaswinning Zwaansheuvel gasput
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.