vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Mogelijke overlast werkzaamheden Regionaal bedrijventerrein en Grote Waardweg

19 april 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - In het afgelopen jaar is in opdracht van het Regionaal Ontwikkelingsbedrijf Land van Heusden en Altena namens de drie gemeentes (Aalburg, Werkendam en Woudrichem) gewerkt aan de realisatie van de eerste fase van het Regionaal Bedrijventerrein “de Kop van Brabant”. Het nieuwe bedrijventerrein ligt ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein “Bruine Kilhaven V”.

Inmiddels is de boerderij van de familie Pruissen gesloopt, zijn waterpartijen rondom het RBT uitgegraven, is voorbelasting aangebracht op toekomstige wegen en rioolsleuven en het toekomstig fietspad langs de Grote Waardweg. Ook is een brug aangelegd tussen Bruine Kilhaven V en het toekomstige bedrijventerrein Kop van Brabant.

Planning
In de week van 21 tot en met 25 maart 2016 wordt gestart met de afbouw van de Kop van Brabant en de reconstructie van de Grote Waardweg.
In hoofdzaak ziet de planning van de werkzaamheden als volgt uit:
- Afbouw Kop van Brabant (rioleringen en wegen) van 23 maart tot 27 mei a.s.;
- Verwijderen voorbelasting fietspad Grote Waardweg van 11 april tot 15 april a.s.;
- Reconstructie Grote Waardweg van 30 mei tot 1 juli a.s.;
- Aanleg persleiding vanaf Kop van Brabant tot gemaal Sportlaan is afhankelijk van vergunning waterschap en moet nog worden ingepland. 

Overlast
Tijdens het verwijderen van de voorbelasting langs de Grote Waardweg kan het verkeer gebruik blijven maken van de rijweg. Uiteraard zal hierbij  enige overlast zijn voor het doorgaand verkeer, aanwonenden en aanliggende grondgebruikers. Op het moment dat daadwerkelijk de reconstructie van de Grote Waardweg van start gaat wordt de complete rijweg afgesloten voor alle verkeer. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute aangebracht.

Vragen
Projectleider is Engel van der Stelt van de gemeente Werkendam bereikbaar onder telefoonnummer 06-51989245 of per e-mail: engel.van.der.stelt@werkendam.nl - Voor vragen over de reservering en uitgifte van kavels kan contact opgenomen worden met Rob Joosten van het Regionaal Ontwikkelingsbedrijf op 0637600600 of r.joosten@roblvha.nl

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.