zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aalburg dit weekend op de kaart met twee wielerevenementen

14 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Als warming-up naar het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg - dit jaar op zaterdag 7 mei - organiseert de Stichting Wielerevenementen Aalburg in samenwerking met de Cycling Ambassadors West-Brabant twee nieuwe evenementen, een wieler-experience op 15 april en een wielerclinic op zaterdag 16 april.

Wieler-experience
De Wieler-experience vindt plaats op vrijdagavond 15 april a.s. De kantine van voetbalvereniging Achilles Veen (Groeneweg 4 te Veen) wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats voor wielersportliefhebbers en andere belangstellenden. Diverse onderwerpen rondom wielrennen zullen dan de revue passeren.
Prominenten uit de wielersport zijn die avond te gast. Naast natuurlijk Marianne Vos is dat onder andere Joop Zoetemelk. Zij zullen ongetwijfeld met inspirerende wielersportverhalen komen, ondersteunt met mooie videobeelden. De presentatie is in handen van Math Teeuwen, een bekende presentator uit de sportwereld.
Een selectie van wielertruien vormt het decor voor deze avond. Auteur en wielerjournalist John van Ierland en wielerfotograaf/truienverzamelaar Henk Theuns gaan uitgebreid in op de verhalen van de renners die de truien kleur hebben gegeven Natuurlijk is er ook volop gelegenheid voor ontmoeting met de prominenten en elkaar.

Het programma begint om 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur). De entree bedraagt € 15,00 (incl. 2 consumpties). Er wordt die avond ook een verloting gehouden. De opbrengst daarvan is bestemd voor de organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg op 7 mei a.s.
Aanmelden vooraf hoeft niet.

Wielerclinic
Op zaterdag 16 april staat een wielerclinic op het programma. In groepjes van ongeveer 20 personen wordt er die dag onder leiding van bekende wielrenners, waaronder Joop Zoetemelk, Koos Moerenhout, Rob Harmeling, Camiel van den Bergh en Jeroen Blijlevens, een parcours afgelegd van 4 x 30 km, dus in totaal 120 km. Deelnemers zijn echter niet verplicht alle 4 de rondes te rijden. Start en finish is bij PT Creations in Wijk en Aalburg  (Wijksestraat 21, Wijk en Aalburg).

De wielerliefhebbers worden vanaf 9.00 uur verwacht. Na ontvangst met koffie en gebak, gaan de eerste fietsers om 10.00 uur van start. Omstreeks 15.00 uur worden de laatste deelnemers terug verwacht op de locatie. Na elke ronde is er weer een tussenstop bij PT Creations.
Ter afsluiting is er voor de deelnemers tussen 15.30 en 18.00 uur een BBQ . Een mooie gelegenheid om met elkaar de wielerclinic te evalueren.  
De deelnemers kunnen douchen en omkleden bij voetbalvereniging Achilles Veen (Groeneweg 4 te Veen).

De kosten voor deelname bedragen € 67,50 per persoon. Eten en drinken voor de gehele dag zijn dan inbegrepen. De netto opbrengst is bestemd voor de organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg op zaterdag 7 mei a.s. Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven via de website www.wielerevenementenaalburg.nl. Inschrijven kan tot 10 april a.s.

(Foto Wielerevenementen Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.