donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Stil asfalt voor de Dijkgraaf Den Dekkerweg

14 april 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Nog voor de zomer wordt de deklaag vervangen van de Dijkgraaf Den Dekkerweg. Het betreft het weggedeelte tussen de Bandijk en de rotonde. De nieuwe deklaag wordt voorzien van steenmastiekasfalt (SMA). Een van de belangrijkste eigenschappen van dit materiaal is dat het aanzienlijk stiller is dan de huidige deklaag. De levensduur van SMA is gemiddeld twintig jaar.

In 2012 heeft de gemeenteraad gesproken over de ervaren geluidsoverlast door het autoverkeer op de Dijkgraaf Den Dekkerweg. De aanleiding hiervoor was een verzoek van de werkgroep ‘geluidoverlast  Dijkgraaf den Dekkerweg’. Om deze overlast terug te dringen zijn er twee mogelijkheden: Verlagen van de snelheid en geluidsreducerend asfalt.

Kosten
In september 2012 is de maximum snelheid tussen de rotonde met de Borcharenweg en de komgrens nabij de Waterman verlaagd naar 60 km/u.
Ook is toegezegd dat op het moment dat het asfalt aan vervanging toe is, gekeken zou worden naar de mogelijkheden van het toepassen van geluidsreducerend asfalt en de kosten daarvan. 

De totale kosten van deze vervanging inclusief de benodigde reparaties bedragen 450.000 euro

Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd. Deze nemen twee tot drie nachten in beslag.

Verkeersmetingen
De afgelopen twee jaar is de gereden snelheid op deze weg weer toegenomen, na een oorspronkelijke daling in 2012. Met het toepassen van geluidsreducerend asfalt zal de overlast hiervan verlaagd worden.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.