vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Werkendam nu ook Green Award-haven

12 april 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Werkendam, de derde binnenhaven van Nederland, is nu ook een zogenaamde 'Green Award-haven'. Dat betekent dat extra schone, veilige schepen met een Green Award-certificaat 15% korting krijgen op het havengeld.

Ter bevestiging hiervan ontving wethouder Wim de Jong het Green Award-bord uit handen van Jan Fransen. Voor de werkendamsde wethouder was dit tevens het laatste wapenfeit. Hij gaat met pensioen en neemt afscheid.

Havenmeester Jan Smit zorgde ervoor dat het in de haven zichtbaar is dat Werkendam een Green Award-haven is. Hij plakte die melding op diverse plaatsen aan.

Green Award
Green Award voor de binnenvaart is afgeleid van het gelijknamige keurmerk dat in 1994 in de zeevaart is ingevoerd om de kwaliteit van de zeeschepen te bevorderen. Over de hele wereld zijn er (op vrijwillige basis) schepen, rederijen en oliemaatschappijen door Green Award gecertificeerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. De voordelen voor de extra schone, extra veilige schepen zijn: verbetering van imago, een betere positie bij ladingverwerving, kortingen op havengelden, loodsen, cursussen etc. en financiële bijdragen van een bank. Aldus Green Award.

(Foto Werkendam Maritme Industires / WMI)

Lees meer over:

binnenvaarthaven Green Award
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.