vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bestuurlijke fusie Stichting Streekfonds Biesbosch en Beleef en Geeffonds

11 april 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - Het Streekfonds Biesbosch en het Beleef- en Geeffonds NP De Biesbosch zijn bestuurlijk samengegaan. Praktisch gesproken betekent dit dat de Stichting Beleef- en Geeffonds wordt opgeheven en enkele bestuursleden van het Beleef- en Geeffonds zijn toegetreden tot het bestuur van het Streekfonds. Ook werden de statuten van het Streekfonds aangepast op de nieuwe, bestuurlijke situatie. De doelstellingen van beide fondsen zijn volledig overeind gebleven.

Het Beleef- en Geeffonds blijft als naam behouden, maar valt nu dus onder een samengevoegd bestuur. Ook de activiteiten van het Beleef- en Geef fonds blijven geheel in stand: deelnemende ondernemers vragen onveranderd een vrijwillige bijdrage aan hun klanten voor de diensten die ze verrichten. Ook steunen de ondernemers projecten die zij ook graag willen ondersteunen zoals bankjes in de Biesbosch, infopanelen, schoonmaakactie strandjes en dergelijke.

Doorstart
Het Beleef- en Geeffonds maakt mede door de bestuurlijke fusie een nieuwe doorstart. Vijftien bedrijven geven aan actief te willen bijdragen. Zij worden daarbij ondersteund door een extra subsidie die NP De Biesbosch hiervoor van de provincie kreeg. Deze subsidie wordt ingezet voor personele ondersteuning, het vernieuwen van de website, flyers en andere acties.

Zowel door deze bestuurlijke fusie, als door de subsidie van de provincie en de daarmee samenhangende doorstart, hoopt het Fonds in 2016 weer een goed jaar te realiseren en met het opgehaalde geld diverse projecten te realiseren. Het Streekfonds laat weten dat het bestuurlijke samengaan veel voordelen biedt voor de Biesbosch en haar omgeving zowel aan de Zuid-Hollandse kant als aan de Brabrantse inclusief het Land van Heusden en Altena.

(Archieffoto Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.