donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie neemt grote partij goederen voor hennepteelt in beslag

7 april 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De politie trof woensdag (6-4), tijdens een controle in een bedrijfspand aan de Perzikstraat, een groot aantal hennepkwekerij gerelateerde goederen aan en nam deze in beslag. Een 32-jarige man uit Oud Heusden werd ter plekke aangehouden.

Agenten van het hennepteam stelden een controle in een bedrijfspand in aan de Perzikstraat. Daar werd een groot aantal goederen aangetroffen waarmee hennepkwekerijen kunnen worden opgezet zoals assimilatielampen, koolstoffilters, afzuigers, stekbakjes en groei- en bloeimiddelen.

Na overleg met de officier van justitie werd besloten tot in beslagname. Het gaat om circa 1.200 goederen, die op tien pallets werden afgevoerd. Een van de eigenaren van de loods, een 32-jarige man uit Oud-Heusden, werd aangehouden en verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Strafbaar
Op 1 maart 2015 is artikel 11a van de Opiumwet in werking getreden. Vanaf die datum  zijn handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar gesteld.  Deze strafbaarstelling beperkt zich tot hennepteelt die een beroeps- of bedrijfsmatig karakter heeft of grootschalig is.

Taskforce
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

(Foto - inzet politie: deel van de in beslag genomen goederen)

Zie ook:

Lees meer over:

Politie Perzikstraat hennepteelt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.