vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Woudrichem stoomt op naar Fairtrade gemeente

7 april 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem wil graag Fairtrade-gemeente worden.

In dat verband was wethouder Paula Jorritsma gisteren (6-4) op bezoek bij de AH-supermarkt in Almkerk. Daar plakte zij samen met eigenaar Dennis Groen een sticker op het raam van de supermarkt als teken dat de winkel meedoet en ruim voldoende fairtradeproducten in de schappen heeft.

Vandaag (7-4) gaat de wethouder langs bij de Boon’s Markt in Woudrichem. Dan volgt nog een bezoek aan de Spar in Andel. Ook daar mogen stickers op het raam vanwege het grote aanbod fairtradeproducten.

In een Fairtrade-gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Woudrichem is samen met ondernemers en maatschappelijke instellingen al een stuk op weg. Er zijn bijvoorbeeld al drie supermarkten in de gemeente die voldoen aan de eisen: ze hebben heel veel fairtradeproducten op zowel de versafdeling als in de schappen voor kruidenierswaren. Er is volop keus: van bloemen tot chocopasta, van avocado’s tot theesoorten.

Wilt u als ondernemer of vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie meer weten over Fairtrade en meedoen? Kijk dan op de gemeentelijke website.

(Foto Gemeente Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.