zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aantal stuks zwerfafval op Dulve overschrijdt de 400

4 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - De fotoreportage op Facebook onder de titlel De Wekelijkse Dirty Dulve (DWDD) is alweer 26 weken gaande. Daarmee het zwerfafval rapen ook. Inmiddels is het aantal vergaarde stukken 'zooi' de 400 overschreden. Na een eerdere ludieke actie, die verschillende kranten haalde, wil de initiatiefnemer van DWDD nu wel eens in contact komen met de BOA.

Soms zitten er bijzondere exemplaren tussen het zwermafval, een samenvoeging van zwerfvuil en bermafval. Werd ooit een bijsluiter gevonden voor een botoxbehandeling, deze week was het een zadel dat uit de sloot gevist werd. Er moet dus iemand met een 'zeer pijnlijk zitvlak' door Aalburg crossen.

De bewoner uit de Aalburgsestraat die deze actie gaande houdt, gaat nog steeds uit van een goede afloop. 'We krijgen veel reacties, met regelmaat. Dat moet ook een keer de vervuilers bereiken. Het gaat vooral om de blikjes frisdrank, energizers en dergelijke. Zwermfaval, het is van alle tijden. Maar hier gaat het om achteloos wegslingeren van je zooi zonder de moeite te nemen dat simpel mee naar huis te nemen of ergens in een vuilnisbak te deponeren. Dat is het punt.'

BOA
Pakte met name de papieren pers de eerdere ludieke actie op met de lokale bakker Gerard Hardeman. Hiermee werd aandacht gevraagd voor dit 'akkefietje', nu wil de Aalburgsestraatbewoner graag in contact komen met de Bijzondere OpsporingsAmbtenaar (BOA) van Aalburg: 'Dit is niet direct een karweitje voor de politie. Met de BOA kunnen we samen kijken hoe we dit gaan aanpakken. Suggesties genoeg. Er zijn namelijk vermoedens en aanwijzingen wie er achter deze dumperij zitten. De blikjes worden bijvoorbeeld vaak rond hetzelfde tijdstip in de graskant en de sloten gekieperd. Maar vooralsnog reageert de BOA nog niet op onze berichten, hoewel we haar al meerdere malen hebben getagd.'

Onderstaand een tiental foto's (tien weken) die een overzicht geven van de hoeveelheid vuil die de achterliggende periode van Dulve wordt afgehaald.

Lees meer over:

zwerfafval gemeente Dulve BOA
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.