woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

CDA wil zonnepanelen voor sportaccomodaties

2 april 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het CDA wil dat de provincie Noord-Brabant sportaccommodaties helpt te verduurzamen door, via voorfinanciering en kennisuitwisseling, het aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen te faciliteren. Het Woudrichemse statenlid Roland van Vugt heeft dit standpunt ingebracht tijdens de bespreking van het Uitvoeringsprogramma Energie dat het College van Gedeputeerde Staten (GS) heeft opgesteld.

In het met zon en led verduurzamen van sportaccommodaties, maar ook van bijv. zorg- en erfgoedcomplexen, ziet het CDA veel voordelen:
- het draagt concreet bij aan een structurele verduurzaming van Brabant;
- het heeft een grote impact op veel bij sport en cultuur betrokken inwoners van Brabant (betrokkenheid én zichtbaarheid);
- het zorgt voor een structurele verlaging van de exploitatiekosten, die dikwijls worden gefinancierd vanuit contributies of subsidies;
- het levert werk op voor installatiebedrijven.

De provincie Noord-Brabant wil dat in 2020 14% van het energiegebruik duurzaam is. In 2050 moet Brabant energieneutraal zijn wat de provincie betreft. Van Vugt: “Een mooie ambitie, die alleen slaagt als we de Brabanders inwoners en ondernemers meekrijgen en laten we vooral heel concreet aan de slag gaan. Ook in het Land van Heusden en Altena biedt dit kansen.

Duurzaam

Van Vugt: “Het CDA deelt de ambitie van het college dat het energiegebruik in Brabant in 2050 voor 100% duurzaam moet zijn. Het is immers onze verantwoordelijkheid om te werken aan een schonere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen, en minder afhankelijk te zijn van energie afkomstig uit ondemocratische regimes. Wat het CDA betreft betrekken we hier zoveel mogelijk Brabanders bij door hen direct te laten profiteren van de opbrengst van duurzame energieopwekking zorgen we voor méér draagvlak én worden de ambities van de provincie realistisch en werkbaar.”

Gedeputeerde Spierings van Energie heeft toegezegd het voorstel van het CDA in haar uitvoeringsprogramma op te nemen en verder uit te werken.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.