donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Sanering voormalige vuilstort Veen gaat van start

1 april 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - De  voorbereidende werkzaamheden voor de sanering van de voormalige vuilstort te Veen (voormalige sportpark De Heuye) zullen op vrijdag 1 april 2016 starten. De daadwerkelijke saneringswerkzaamheden starten op maandag 4 april 2016. Een en ander na een pittige diuscussie in de gemeenteraad afgelopen dinsdag. Voor de opruiming is meer dan 200.000 euro extra nodig dan voorzien. Begroot was 57.000 euro. Nettemin gaat maandag de schop de grond in.

De saneringswerkzaamheden zullen in een periode van 3 tot 4 weken plaatsvinden. De te saneren vuilstort bevat asbesthoudend materiaal. De sanering zal conform de wettelijk eisen worden uitgevoerd zodat er ook tijdens de uitvoering van de saneringswerkzaamheden geen gevaar voor de volksgezondheid aanwezig is. Tijdens de uitvoering zullen er twee toezichthouders op het werk zijn, één van Rijkswaterstaat en één inspecteur die in bezit is van KIWA-certificering. Ook zal er bijzonder aandacht worden besteed aan een verkeersveilige afwikkeling ten behoeve van de afvoer van het materiaal per vrachtwagen.

Bouw- en woonrijp
Het bevoegd gezag voor de werkzaamheden is Rijkswaterstaat. Zij hebben ingestemd met de vereiste meldingen voor uitvoering van het werk. Hiertegen is geen bezwaar mogelijk. Direct aansluitend aan de sanering zal met het bouw- en woonrijp maken van het plan Waterfront De Veene worden gestart. De gemeente Aalburg laat weten: 'Hierover zullen wij op een later moment nadere informatie verstrekken via de gebruikelijke kanalen.'

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.