vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Veen en Wijk en Aalburg geven gul aan Roparun

1 april 2016 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Zaterdag (26-03) collecteerde Roparunteam De Buitenbeentjes uit Andel bij de Emté in Veen en Wijk en Aalburg. Op beide locaties haalde het team 1123 uuro op. Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Tijdens het pinksterweekend doen De Buitenbeentjes mee aan de langste non-stop hardloopestafette, de Roparun. Hier doen zo'n 350 teams aan mee. Ze rennen vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam. De Andelnaren starten in Hamburg.

Ze doen dit jaar voor de twaalfde keer mee en hebben tot dusver al 125.000 euro aan stichting Roparun overgemaakt. Met verschillende acties, zoals collecteren, bedrijvensponsoring en een mini estafette op Prinsentuin Andel hoopt het team dit jaar minstens 12.500 euro te kunnen doneren.

Nachttraining
Naast de acties bereidt het team zich sportief voor. De eerstvolgende training zal een nachttraining zijn op 8 april in het Land van Heusden en Altena. Deze training heeft als doel de teamleden goed op elkaar in te laten spelen in het donker.

Alle acties van De Buitenbeentjes zijn te volgen op Facebook en op de onlangs vernieuwde website www.debuitenbeentjes.nl.

(Archieffoto Buitenbeentjes)

Lees meer over:

roparun buitenbeentjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.