donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bart Verkade wil 'discussies niet vertroebelen' en treedt terug

31 maart 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Bart Verkade heeft woensdagavond (31-03) te kennen gegeven per direct terug te treden als raadslid voor Progressief Altena in de gemeente Woudrichem. Een en ander naar aanleiding van zijn relatie met wethouder Jorritsma en de pijnlijke confrontatie met haar partner tijdens de raadsvergadering vorige week. Waar VVD Woudrichem en Gemeentebelangen van mening waren dat Verkade óf Jorritsma moest aftreden, steunde zijn partij het tweetal van meet af aan. De PA beschouwde het gebeuren vooral als een privé-kwestie.

Als reden voor zijn besluit gaf hij aan dat hij 'toekomstige discussies in de raad niet wil laten vertroebelen met oneigenlijke argumenten en daarmee de positie van Progressief Altena in de gemeenteraad niet negatief wil belasten'.

Respecteren
Het bestuur en de fractie van Progressief Altena zeggen in een eigen verklaring het terugtreden te betreuren, maar deze beslissing te respecteren. 'Bart Verkade heeft op uitstekende wijze gefunctioneerd in de gemeenteraad van Woudrichem en is een gewaardeerd vertegenwoordiger van Progressief Altena geweest. Het bestuur gaat er van uit dat de overige vertegenwoordigers, wethouder Paula Jorritsma en de huidige fractieleden, hun bijdrage aan het coalitieprogramma en de belangen van de inwoners van de gemeente weer met volle aandacht kunnen leveren.'

(Fractiefoto Progressief Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.