Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Doek Herstelfabriek gevallen, ook Open Atelier stopt

30 maart 2016 (door AalburgNet)

GENDEREN - De initiatiefnemers van de Genderense Talentenfabriek hadden de ambitie om in het dorp een centrale plek te creëren waar iedereen zomaar kon binnenlopen om een praatje te maken, om geholpen te worden met bijvoorbeeld een defect apparaat, om een presentatie of workshop bij te wonen over een interessant onderwerp, of om creatief aan de slag te gaan met verf of tekenpotlood. Alles op een laagdrempelige manier met minimale kosten voor deelname. De grote belangstelling bleef uit. En dus slankte de Talentenfabriek af en sloot de deuren van De Herstelfabriek. Ook het Open Atelier gaat stoppen.

Het doel van de Talentenfabriek was om jong en oud de gelegenheid te bieden gezellige contacten te leggen of creatieve activiteiten te doen met dorpsgenoten en talenten, kennis of hobby te delen met anderen. Elke dinsdagavond was er een activiteit in Het Dorpshuis. Elke eerste dinsdag van de maand was er het ‘Open Atelier’, de plek waar een presentatie of workshop werd gehouden. Elke laatste dinsdag was het ‘Herstelfabriek’, de plek waar kapotte spullen gerepareerd konden worden. De overige dinsdagavonden was er gelegenheid om te schilderen of te tekenen in de ‘Kwastenfabriek’.

Belangstelling
Echter, de belangstelling voor de diverse activiteiten bleef beperkt. De organisatie heeft daarom besloten de Talentenfabriek ‘af te slanken’. 'We hebben ruim een jaar lang van alles geprobeerd om er een succes van te maken. We hebben medewerking gevraagd en gekregen van de gemeente Aalburg en van Het Dorpshuis. We hebben subsidie aangevraagd en gekregen van het Oranjefonds. Thur Taxi bood spontaan aan ouderen en minder validen te willen ophalen en thuisbrengen, etc. We hebben ook steeds geprobeerd om een gevarieerd en aantrekkelijk programma te maken. Er is volop gecommuniceerd via alle mogelijke media, maar de conclusie is toch dat er in ons dorp helaas te weinig behoefte is aan activiteiten zoals in de opzet van de Talentenfabriek.'

Met name bij de ‘Herstelfabriek’ was dat merkbaar. Het aantal te repareren spullen werd langzaam steeds minder, de laatste keren was er zelfs helemaal niks meer aangeboden ter reparatie. 'Onze vrijwilligers hebben hun vrije tijd steeds met liefde en plezier beschikbaar gesteld, maar dan moet er natuurlijk wel wat te repareren zijn. Vandaar dat we besloten hebben met de ‘Herstelfabriek’ te stoppen. Dinsdag 23 februari was de laatste herstelavond, waarbij we alle vrijwilligers hebben bedankt met een kleine attentie voor hun inzet. Hierbij nogmaals bedankt namens de Talentenfabriek!'

Open Atelier
De Open Atelier-avonden worden steeds goed bezocht. Het wordt, aldus de organisatie, wel steeds lastiger geschikte onderwerpen of mensen te vinden om een avond zinvol te vullen. Op 5 april en 7 juni zal er daarom nog een Open Atelier-avond zijn. (Zie hiertoe ook de Agenda op Aalburg.net.) Maar daarna is het ook met Het Open Atelier gedaan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.