donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

StudieRond. Nieuw in Wijk en Aalburg

29 maart 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG: StudieRond. Een nieuw fenomeen in Wijk en Aalburg op het gebied van leerlingbegeleiding, opgezet door Gerda Schram, docent Engels op een Daltonschool in Breda en werkzaam bij huiswerkbegeleiding Leerplein14 in Sleeuwijk.

“Tegenwoordig is het door volle klassen moeilijk om alle kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Bovendien zitten er veel probleemkinderen in een klas wat veel onrust geeft”, vertelt Gerda. “De afgelopen jaren merkte ik dat het werken met jongeren één op één mij goed afgaat en dat ik daarbij mijn didactische ervaring goed kan gebruiken. Het idee ontstond toen om StudieRond in Wijk en Aalburg op te zetten, door middel van huiswerkbegeleiding kinderen helpen die moeite hebben met leren en huiswerk maken.”

Huiswerkbegeleiding
Kinderen gunnen zich vaak geen tijd of hebben geen zin om huiswerk te maken of weten niet hoe ze het moeten aanpakken. Aldus Gerda Schram. "Waar ik leerlingen kan coachen hoe ze het beste hun huiswerk kunnen plannen en structureren, een uittreksel maken of een spreekbeurt voorbereiden." Leren is gewoon hard werken en doorzetten, sommige kinderen lopen daarin vast.  De meeste kinderen willen in korte tijd veel leren en gebruiken daarvoor hun korte termijn geheugen. Maar dat werkt niet, ze onthouden alleen maar korte stukjes. Gerda wil ze leren hoe ze een huiswerkschema kunnen maken met overzicht van één, twee of drie weken. "Er zijn kinderen die denken in plaatjes, dat zijn de beelddenkers Vaak hebben beelddenkers en dyslecten een leerachterstand, het lesmateriaal wordt niet onthouden en niet begrepen. Daarom bekijk ik welke leerstrategie het beste bij een leerling past."

StudieRond is voor Gerda een uitdaging. Zij wil iets voor de kinderen betekenen, ze stimuleren en helpen om alles op de rails te krijgen. "Dat ga ik doen in een omgeving waar ze rustig en prettig kunnen werken. Hulp bij de voorbereiding van een examen, eventueel één op één, vooral als leerlingen er slecht voorstaan, die wil ik heel graag op koers brengen. Voor de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde is het belangrijk dat leerlingen voldoendes halen, omdat ze in deze drie vakken maar één vijf mogen hebben. Het mooie voor leerlingen bij huiswerkbegeleiding is dat hun huiswerk klaar is als ze naar huis gaan. We gaan door zolang het nodig is, al wordt het zes uur."

Inloopmiddag
De inloopmiddag is op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vanaf 14.00 - 17.00 uur. Wie meer info wil kan ook mailen: gerda@studierond.nl
Ouders kunnen na een gratis intake-gesprek hun kinderen meteen inschrijven. Samen wordt er met leerling en ouders gekeken waaraan behoefte is. Daarna wordt een een individueel plan van aanpak gemaakt. 

De start is maandag 4 april in het Altena Kennispunt, Anjelierstraat 39, Wijk en Aalburg. StudieRond is van maandag/ tot en met vrijdagmiddag.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.