woensdag 24 april 2024

Uitwijker pakt hoogste podiumplaats in Zandvoort

28 maart 2016 (door WoudrichemNet)

ZANDVOORT / UITWIJK -Theo van den Berg uit Uitwijk won zondag (27-03) op Zandvoort de eerste Mercedes SLK cup. Wout de Graaf, ook uit Uitwijk, bezette de vierde plek.

Zondag werd op het circuit van Zandvoort de eerste race verrden om de Mercedes SLK Cup. De trainingen werden 's morgens onder natte condities verrden. Tijdens de vrije trainingen reden De Graaf en Van den Berg wisselende tijden. Later werd het droog. Verrassend pakte Wout de Graaf de eerste plaats in de kwalificatieronden.

Banden
Voor de eerste race over twaalf ronden klonk rond 13.00 uur het startschot. De Graaf pakte onmiddelijk de leiding.  Halverwege de race was het Theo van den Berg die zeer sterk terugkwam. Dee Uitwijker reed voorzichtig en behoudend en vocht zich terug naar een tweede plaats achter plaatsgenoot De Graaf. Deze bleek teveel van zijn banden gevergd te hebben en moest Van den Berg voorbij laten gaan. Deze pakte dan ook de eerste overwinning in de Mercedes SLK C. De Graaf finishte uiteindelijk als vierde op 5 seconden achterstand.

In de tweede race startte Van den Berg vanuit koppositie. Hij gaf deze plek niet meer uit handen en finishte de tweede race glorieus als eerste. De Graaf kwam als vierde over de eindstreep.

Tevreden
Organisator Nico Biesheuvel keek tevreden terug op de wedstreijd: ' Zo’n eerste race is altijd zeer spannend. Vandaag hadden we een startveld van elf auto’s. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde racezondag.'
De Mercedus SLK Cup kwam direct goed uit de startblokken. Nico Biesheuvel verwacht dat dit aantal snel kan doorgroeien naar vijftien of twintig deelnemers. 'Vijf personen zijn een auto aan het bouwen en daarnaast hebben we nog diverse inschrijvingen van mensen die een auto willen bouwen'. Ofwel: potentie genoeg dus.

Biesheuvel Autosport uit Nieuwendijk is al decennia lang een bekende naam in de autosportwereld. In de zomer van 2015 bundelde Biesheuvel Autosport met een aantal partijen de krachten om op het circuit van Zandvoort met een betaalbare en spectaculaire cup te komen. Biesheuvel noteert: 'Het racen met de Mercedes-Benz 230 SLK betekent een mooie aanvulling op de huidige auto’s in de diverse race series. Als uitgangspunt dient een standaardauto met 193 pk, met daarbij de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen en natuurlijk een race kit. Voorop staat dat de running costs zo laag mogelijk zijn. Bijzonder is dat met de Mercedes-Benz SLK zowel met open als gesloten dak geracet kan worden.'