zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Het Willem educatief met 'Wie schrijft die blijft'

24 maart 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - In het kader van het educatieve programma ‘Wie schrijft, die blijft!’ bezochten 140 leerlingen van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg afgelopen week het Streekarchief in Heusden.

‘Wie schrijft, die blijft!’ is een educatief lesprogramma over de Middeleeuwen. Eén van de drie lessen bestaat uit een bezoek aan het archief. Afgelopen week bezochten 140 leerlingen van de eerste klas Streekarchief Langstraat Heusden Altena.

Na een korte introductie van het archief zijn de leerlingen in groepjes aan de slag gegaan met het spannende spel “Het Geheimzinnige Handschrift”. Door goed te kijken naar gedetailleerde manuscripten en het ontcijferen van oude handschriften hebben ze kennis gemaakt met oorkonden en manuscripten als dragers van middeleeuwse teksten.

Schrijfplankjes
Op het Willem van Oranje College waren al in het kader van thema ‘Wie schrijft, die blijft’ Romeinse schrijfplankjes gemaakt onder het vak techniek. In de lessen geschiedenis en mens en maatschappij werd er door de leerlingen aandacht besteed aan een Middeleeuws verhaal waarin leerlingen ook een ‘plot’ over gaan schrijven.

Naast het bezoek aan het Archief werd ook de Catharina-kerk bezocht waarin aandacht was voor godsdienst en muziek. Leerlingen waren enthousiast over de excursie naar Heusden. (WvO College)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.